The Open University Path – Information for Applicants

Open University studies are one of the ways to apply to the university, in addition to the certification and entrance examination. The Alternative Path to University project, linked to the student admissions reform, is now developing an open university path. The project does not offer study places, but you can already study on different open routes.

Translation coming soon. Please note, that most of the open university studies are in Finnish or Swedish.

Avoimen väylällä opiskelet yliopisto-opintoja tutkintokoulutukseen hakemista varten. Toinen reitti yliopistoon -hanke suunnittelee ja pilotoi eli testaa erilaisia avoimen väyliä yliopistoon. Käytännössä uudistamme ja luomme reittejä eri oppiaineiden ja hakukohteiden tutkintokoulutuksiin. 

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Useita TRY-hankkeen suunnittelemia pilottireittejä on avautunut jo esimerkiksi kauppatieteiden, teologian ja tekniikan aloille sekä yhteiskuntatieteisiin. Uutisoimme näistä väyläpiloteista aina TRY:n verkkosivujen Ajankohtaista-palstalla. Hanke päättyy vuonna 2020, jolloin tarjolla on entistä enemmän avoimen väyliä. 

Jos jokin väyläpilotti kiinnostaa sinua, otathan yhteyttä suoraan sitä tarjoavaan avoimeen yliopistoon. Väyläopiskelu tapahtuu avoimissa yliopistoissa tai niiden yhteistyöoppilaitoksissa. 

Opiskele avoimen yliopiston väylällä

Vaikka uudistustyö on vielä meneillään, opiskelemaan voit päästä jo nyt! Uusien väyläpilottien ohella avoimen väyläopintoja on tarjolla runsaasti eri yliopistoissa. Jos olet kiinnostunut aloittamaan yliopisto-opinnot avoimen väylällä, ota yhteys haluamaasi avoimeen yliopistoon keskustellaksesi vaihtoehdoista.

Valtakunnallinen lista kevään 2020 hakukohteista

Mihin sitten voi hakea opiskelemaan avoimen väylältä? Katso tästä kevään 2020 avoimen väylän hakukohteet.

Avoimia yliopisto-opintoja ja väyliä tarjoavat

Voit selata avointen yliopistojen opintoja myös Opintopolku.fi-palvelussa.

Opintopolkuja on yhtä monia kuin kulkijoita. Jos ratkaisut mietityttävät, katso alla oleva video, jossa omaa tietään etsivä Petra tapaa omaa polkuaan jo hetken polkeneilta ihmisiä. Videon on tuottanut jyväskyläläisten opettajaopiskelijoiden Polun polkijat -projekti. 

Päivitetty viimeksi 2.3.2020