Avoimen yliopiston arvot ja visio

Yliopisto-opintoja joustavasti koulutustaustasta riippumatta

Visio ja arvot

Visiomme on olla Suomen laadukkain, suurin ja myös kansainvälistyvä avoin yliopisto. Meidät tunnetaan hyvästä palvelusta ja aktiivisesti uudistuvista, pedagogisesti korkealaatuisista sekä joustavista opiskelumuodoista. Olemme kiinteä osa Jyväskylän yliopistoa ja sen kokonaisstrategisia linjauksia.

Arvomme ovat

1. Oppijalähtöisyys ja elinikäinen oppiminen
Tarjoamme opiskelijoillemme monimuotoisia opiskelumahdollisuuksia
2. Akateeminen sivistys
Tarjoamme laadukkaita mahdollisuuksia akateemiseen sivistykseen. Tämä mahdollisuus ei katso asuinpaikkaa eikä edellytä tiettyä koulutustaustaa tai pohjakoulutusta.
3. Yhteistyökumppaneiden menestys
Olemme kumppaneillemme luotettava, arvostettu ja tavoiteltu avoimen yliopisto-opetuksen toimija. Kumppaneiden menestys kattaa niin yliopiston sisäiset kuin ulkoisetkin kumppanit sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.
4. Uudistuminen ja innovatiivisuus
Toimimme yhteisöllisesti ja luovasti. Luovuus sisältää sekä vanhasta luopumista ja uuden luomista. 
5. Kestävä kehitys
Toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Hankkeet

Pedagoginen kehittäminen

Kehitämme toimintaamme yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa hankkeissa. Osallistumme hankkeisiin, jotka edistävät yliopistomme aikuiskoulutusta ja pedagogisen toimintamme kehittämistä. Kansainväliset hankkeet tarjoavat mahdollisuuden tarkastella ja kehittää toimintaamme eurooppalaisesta näkökulmasta. Hanketoiminnan tulokset näkyvät opiskelijoillemme rohkeina ja innovatiivisina ratkaisuina niin opetuksessa kuin ohjauspalveluissa. Henkilöstöämme on vuosittain mukana erilaisissa hankkeissa. 

 

Kehitämme aktiivisesti aikuisopiskelijoille soveltuvia pedagogisia ratkaisuja. Yliopistopedagogista ja aikuiskoulutukseen liittyvää tutkimus- ja kehittämistyötä seuraamme kansallisesti ja kansainvälisesti. Henkilöstössämme on innovatiivisia kokeilijoita ja aktiviisia kouluttautujia. Toisilta oppiminen sekä oman osaamisen ja kokemuksen jakaminen tiimeissä ja yli oppiainerajojen leimaavat vahvasti toimintaamme. Lanseerasimme vuonna 2017 tutkimuslähtöisen pedagogisen kehittämisohjelmamme, jossa kehitämme uusia pedagogisia ja teknologisia ratkaisuja oppimisen tueksi sekä työelämäläheisiä opintoja, uudistamme oppimisen arviointi- ja palautekäytäntöjämme sekä neuvonta- ja ohjauspalveluitamme. 

Tilaa avoimen yliopiston uutiskirje

Saat tietoa avoimen ajankohtaisista asioista ja vinkkejä avoimen yliopiston opintotarjonnasta sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuukaudessa. Voit koska tahansa perua suostumuksesi. Tutustu myös tietosuojailmoitukseemme täällä.

Kun painat liity-nappia, siirryt tilauksen onnistumisesta kertovalle sivulle. Pääset takaisin painamalla selaimesi paluunappia.