Tervetuloa TRY-webinaariin tiistaina 10.12. klo 13.00–14.30!

Avoimen väylä vuonna 2020 -webinaari on avoin kaikille, erityisesti opiskelijoiden ohjaustyötä tekeville, opiskelemaan haluaville sekä avoimen väylän kehittämisestä kiinnostuneille. Verkkotilaisuudessa on puhumassa Toinen reitti yliopistoon -hankkeen toimijoita, jotka ovat olleet aktiivisesti mukana uudistamassa avoimen väylää.

TNO-palveluiden kriittisiä pisteitä esiteltiin OOFHEC2019-konferenssissa Madridissa

Toinen reitti yliopistoon -hanke osallistui kansainväliseen Open, Online and Flexible Higher Education -konferenssiin Espanjassa lokakuussa 2019. Konferenssin teemana oli etä- ja verkko-opetuksen ohella muun muassa saavutettavuus, teknologian hyödyntäminen opetuksessa ja virtuaalinen kansainvälinen liikkuvuus. TRY:n esitys käsitteli tiedotus-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden kriittisiä pisteitä avoimen yliopiston väylällä.

Avoimilla kauppatieteen opinnoilla on nyt kysyntää

TRY-hankkeessa uudistettu avoimen väylä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun herätti paljon kiinnostusta. Hakijoita on kevään 2020 yhteishaussa runsaasti, kauppakorkeakoulun opintopäällikkö Niina Simanainen arvioi. Myös yleinen kiinnostus kauppatieteitä kohtaan on kasvanut, mikä selittää alan suosiota väyläuudistuksen rinnalla.

TRY-hanke Tutkijoiden yössä 27.9.

Toinen reitti yliopistoon -hanke osallistuu Tutkijoiden yöhön yhdessä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa. JYU avoin koordinoi yhdentoista yliopiston yhteistä TRY-hanketta.

Uudistetun teologian väylän paikat täyttyivät hetkessä

Itä-Suomen yliopiston läntisen teologian uudistettu pilotti alkaa tänä syksynä. 29 opintopisteen laajuiset opinnot suoritetaan vuoden aikana verkossa, minkä jälkeen hyvin tiedoin opintonsa suorittaneet valitaan tutkinto-opiskelijoiksi keväällä 2020.

Avoimen väylää kehitetään kokonaisvaltaisesti Oulussa

Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa mukana oleva Oulun yliopisto avaa avoimen väylän ovet reilusti auki suunnittelemalla reittejä jopa 23 hakukohteeseen. Valtakunnallisesti yhteisiä linjoja ja hyviä käytänteitä reittien toteuttamiseen kartoitetaan ja pohditaan niin hankkeessa kuin avoimen korkeakouluopetuksen neuvottelupäivillä marraskuussa 2019, kirjoittaa suunnittelija Diana Yletyinen Oulun yliopistosta.

Katsaus syksyn kalenteriin

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen toinen vuosi on nyt käynnissä. Syksy tuo tullessaan paljon erilaisia tapahtumia, jossa TRY on mukana.