Katsaus syksyn kalenteriin

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen toinen vuosi on nyt käynnissä. Syksy tuo tullessaan paljon erilaisia tapahtumia, jossa TRY on mukana.

Kesäloman jälkeen hanketoimijat ovat aloittaneet työnsä taas uudella tarmolla. Tarkoitus on jatkaa avoimen väylien suunnittelu- ja pilotointityötä sekä tiedotus-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden kehittämistä. Lisäksi hankeväki jalkautuu erilaisiin tapahtumiin kertomaan ja keskustelemaan avoimen väylän roolista opiskelijavalinnoissa.

Torstaina 8.8. klo 17-18 Jyväskylän yliopistossa pidetään kauppatieteiden uudistetun väylän aloitusinfo. Väylää laajennettiin TRY-hankkeessa siten, että aiemman 12 opiskelijan sijaan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun voidaan valita jopa 50 opiskelijaa. Lisäksi vaaditut opintopisteet laskivat lähes sadasta 45 opintopisteeseen.

Lue lisää kauppatieteiden väylästä

Tiistaina 13.8. klo 13-14 opiskelijavalinnat ja avoimen väylä puhuttavat Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tapahtumassa. Tilaisuus järjestetään Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennuksen aulassa. Keskustelun voi katsoa myös suorana verkossa tai tallenteena jälkikäteen.

Ruusupuisto tutkii ja keskustelee: Vaihtoehtoisia reittejä yliopistoon - avoimen väylä ammolleen

Torstaista perjantaihin 29.-30.8. vietetään Valtakunnallisia vapaan sivistystyön päiviä Tampereella. Päivien teemana on koulutus, työ ja tulevaisuus. TRY-hankkeen projektipäällikkö Paula Savela sekä työpaketti 2:n vetäjä Satu Vuori järjestävät perjantaina klo 10.15-12.15 työpajan vapaan sivistystyön ja yliopistojen opiskelijavalintojen suhteesta. 

Vapaan sivistystyön päivien ohjelma 2019 

Syksyllä 2019 voit tavata meidät myös avoimen korkeakoulutuksen neuvottelupäivillä Oulussa, Studia-messuilla Helsingissä ja jopa etä- ja verkko-opetuksen konferenssissa Madridissa! Näistä tapahtumista tiedotamme myöhemmin lisää.

Tutustu TRY:n koko tapahtumakalenteriin tästä

Julkisten tapahtumien ohella pyrimme myös luomaan ja ylläpitämään yhteyksiä erilaisten sidosryhmien kanssa. Esittelemme lähiaikoina väyläopintoja muun muassa TE-palveluille sekä tapaamme TRY:n sisarhankkeita kehittääksemme toimintaamme. Mikäli sinä tai yhteisösi toivotte infoa liittyen Toinen reitti yliopistoon -hankkeeseen, voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen try-hanke@jyu.fi. Voimme järjestää esittelytilaisuuden joko paikan päällä tai verkossa.