MOOC-kursseja hyödynnetään valintatapana yliopistoissa

Kaikille avoimet MOOC-verkkokurssit tekevät opiskelusta ajan ja paikan suhteen joustavaa ja tarjoavat mahdollisuuden osoittaa osaamistaan. MOOC on yksi valintatavoista muun muassa Tampereen ja Helsingin yliopistoista.

MOOC eli Massive Open Online Course tarkoittaa kaikille avointa kurssia, johon on pääsääntöisesti vapaa pääsy. Kursseilla edetään joustavalla aikataululla ja opiskella voi käytännössä missä vain, mikäli on verkon päässä.

Yle Uutiset kirjoittaa 28.9., että MOOCeja hyödynnetään muun muassa Tampereen yliopistossa, Helsingin yliopistossa sekä Itä-Suomen yliopistossa osana yliopiston opiskelijavalintaa. MOOC-kurssin kehittäminen Helsingin sosiaalitieteisiin ja Tampereen yhteiskuntatutkimukseen on osa TRY-hanketta. Itä-Suomen yliopiston MOOC-kursseilta voi jatkaa oikeustieteen avoimiin opintoihin ja päästä siten Joensuuhun julkisoikeuden tutkinto-opiskelijaksi.

"Tämä valintatapa antaa todistusvalintaan ja valintakokeeseen verrattuna toivottavasti selkeästi laajemmat pohjatiedot ja käsityksen alasta. Toivomme, että tätä kautta saamme motivoituneita opiskelijoita, jotka tietävät aikaisempaa paremmin, mitä ovat tulossa opiskelemaan", Helsingin yliopiston opintoasiainpäällikkö Mikko Vanhanen toteaa Yle Uutisten haastattelussa.

Lue Yle Uutisten koko artikkeli (julkaistu 28.9.):
Uusia reittejä avataan yliopistoihin: Ilmainen verkkokurssi korvaa pääsykokeen Tampereella, Helsingissä käytäntö laajenee ja Itä-Suomi tarjoaa verkossa maksuttomia oikisopintoja