Studia-messuilla paljon vaihtoehtoisista reiteistä kiinnostuneita

Studia-messut 27.-28.11.2018 Helsingin messukeskuksella

Toinen reitti yliopistoon -hanke teki ensiesiintymisensä syksyn 2018 Studia-messuilla. Tapasimme sekä opinto-ohjaajia että opiskelijoita eri oppilaitoksista ympäri Suomen. Iloksemme kuulimme, että tieto hankkeesta oli kiirinyt jo kauas - tästä kiiteltiin muun muassa TRY:n aktiivista some-elämää Instagramissa ja Twitterissä. Osastollamme oli tavattavissa kahden messupäivän aikana projektipäällikkö Paula Savela (Jyväskylän yliopisto), työpaketti 1:n vetäjä Jenni Krapu (Helsingin yliopisto), Leea Huusko (Itä-Suomen yliopisto), Heli Joutsen (Jyväskylän yliopisto), Diana Yletyinen (Oulun yliopisto) sekä alla kuvassa olevat Mervi Lahtomaa (Turun yliopisto) ja Riina Kärkkäinen (Jyväskylän yliopisto). 

Mervi Lahtomaa ja Riina Kärkkäinen TRY:n pisteellä

Sekä lukion että ammatillisen koulutuksen opiskelijat pitivät erittäin hyvänä asiana sitä, että todistusvalinnan ja valintakokeiden ohessa olisi mahdollista päästä opiskellen yliopistoon. Opiskelijoille on yksinkertaisempaa ja helpompaa, mikäli he pääsevät toisen asteen ansioillaan eli tutkintotodistuksellaan sisään korkeakouluopintoihin, mutta avoimet yliopisto-opinnot ovat vaihtoehtona, jos todistusvalinnassa ei tärppää. Tämä ajatus oli huojentava monen tulevan hakijan mielestä. 

Hakukohteiden osalta kysyntää oli erityisesti psykologialle, kauppatieteille, oikeustieteille ja lääketieteelle. Lisäksi muun muassa julkinen keskustelu ilmastonmuutoksesta vaikuttanee siihen, että monet opiskelijoista olivat kiinnostuneet bio- ja ympäristötieteistä. 

Ensimmäinen aamu Studiassa sarastaa

Ensimmäinen aamu Studiassa sarastaa