Tietojenkäsittelytieteen pilotti käynnistyy syyskuussa

Tietojenkäsittelytieteen 15 opintopisteen laajuinen väyläpilotti käynnistyy Itä-Suomen yliopistossa syyskuussa. Pilottia ovat kehittäneet Itä-Suomen yliopiston kanssa Oulun yliopisto ja Åbo Akademi.

Tietojenkäsittelytieteen uudet väyläopinnot on suunnattu lukiolaisille ja aikuisopiskelijoille. Kurssit voi suorittaa joustavasti verkossa. Opintojaksot ovat ilmaisia lukiolaisille.

"Opintojen tavoitteena on tutustua tietojenkäsittelytieteeseen tieteenalana sekä saada realistinen kuva oppiaineen opiskelusta yliopistossa", Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa (2.9.2019) kerrotaan. Opinnot sisältävät tieteenalan lisäksi monipuolista tutustumista yliopistossa opiskeluun.

Suoritettujen opintojen perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon. Hakijalla on oltava toinen aste suoritettuna. Lisäksi väylältä voi hakea tutkintokoulutukseen vain, jos kyseessä on ensimmäinen korkeakoulututkinto.