TRY vierailee keväällä hankkeen yhteistyöyliopistoissa

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen koordinaatio kiertää kevään 2019 aikana hankkeessa toimivissa yliopistoissa tapaamassa hanketoimijoita sekä opiskelijavalinnoista vastaavia tahoja.

TRY:n koordinaatio aloitti yliopistovierailut helmikuussa Turusta ja Oulusta. Koordinaatio osallistui Turun yliopiston opintohallinnon ohjausryhmän kokoukseen sekä Oulun yliopiston koulutuksen johtoryhmän tapaamiseen. Oulussa oli lisäksi erillinen hanketilaisuus, jossa oli paikalla keskustelemassa noin 30 ihmistä eri tiedekunnista.

Turun ja Oulun tilaisuuksissa keskusteltiin muun muassa valintakiintiöistä, opiskelijoiden ryhmäytymisestä sekä avoimen yliopiston reittien laajuudesta opintopisteinä. Lisäksi ajatuksia vaihdettiin opintoihin liittyvistä käsitteistä, kuten siitä, millä nimellä ”avoimen väylää” jatkossa kutsuttaisiin, mikäli se vakiintuu todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalle kolmantena opiskelijavalintatapana.

Keskustelua käytiin myös siitä, pystyykö hanke vaikuttamaan hakupainealojen opiskelijavalintoihin. Projektipäällikkö Paula Savela muistutti, että hanke ei voi tehdä päätöksiä valintoihin liittyen, mutta sen tavoitteena on vaikuttaa yliopistojen päätöksiin tuottamalla erilaisia toimivia malleja avoimen yliopiston reiteiksi.