Katso aloitusseminaari kuvina

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen aloitusseminaari pidettiin 1. marraskuuta Helsingissä. Tässä on katsaus päivän puhujiin ja sisältöihin kuvien kautta.

Tiedote: Avoi­met yli­opis­to-opin­not voi­si­vat pois­taa pai­net­ta yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­sil­ta opis­ke­li­ja­valin­nois­sa

Nuorten paine menestyä ylioppilaskirjoituksissa kasvaa, kun yliopistot tekevät jatkossa opiskelijavalinnat ylioppilastodistuksen perusteella. Yhdentoista yliopiston yhteinen Toinen reitti yliopistoon -hanke pyrkii purkamaan tätä painetta luomalla vaihtoehtoisia reittejä tutkintokoulutukseen. Virallinen alkusysäys kehitystyölle annetaan torstaina 1.11.2018 hankkeen aloitusseminaarissa Helsingin yliopistolla.

Kevätväylä vie korkeakouluun

Entä jos pääsykoejännityksen voisi vaihtaa määrätietoiseen opintopisteitä kartuttavaan työskentelyyn? Aalto-yliopiston väyläopintokokonaisuus tekniikan alalle on Toinen reitti yliopistoon -hankkeen ensimmäinen pilotti, jonka ilmoittautuminen käynnistyy tänään keskiviikkona.