14.12.18 TRY-webinaari

Kaikille avoin tilaisuus on suunnattu hanketoimijoiden lisäksi sidosryhmille, sisarhankkeille, opoille ja kaikille hankkeesta kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!
  • Aika 14.12.2018 klo 09.0012.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Paikka https://bit.ly/2UaMomZ (kopioi linkki selaimeesi (suositus Chrome) tai klikkaa alta kohtaa "Web-osoite")
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Huom.! Webinaari tallennetaan.

Alustava ohjelma

Jokaisen esityksen jälkeen on mahdollisuus kysymyksiin ja kommentteihin. Voit kirjoittaa kysymyksesi jo esityksen aikana chat-kenttään! Jos jaat jotain somessa, voit käyttää aihetunnisteita #toinenreittiyliopistoon, #trywebinaari ja #korkeakoulutusuudistuu.

8.30 Webinaaritila aukeaa
Suosittelemme kirjautumaan tilaan hyvissä ajoin ennen webinaarin alkua, jotta voit laittaa rauhassa kamera- ja mikrofoniasetukset kuntoon. Katso, että selaimen (suositus Google Chrome) asetuksissa olet sallinut kameran ja mikrofonin käytön. Joissain selaimissa (Firefox, Safari, Explorer, Edge) saatetaan vaatia, että Flash on päivitetty. Lisää teknisiä ohjeita tämän ohjelman lopussa (ks. Webinaarin tekninen toteutus).

9.00–9.15 TRY-hankkeen esittely ja nykytilanne
Projektipäällikkö Paula Savela, Jyväskylän yliopisto

9.30–9.45 Uskottavan väylän rakentaminen – rehtorien näkökulma
Millainen on uskottava väylä? Mitä sen tulisi sisältää? Yliopistot ovat tulossopimuksissa sitoutuneet siihen, että korkeakoulut valitsevat opiskelijoita avoimessa korkeakouluopetuksessa suoritettujen opintojen perusteella. Millaisia reittejä hankkeessa tulisi luoda, että mahdollisimman moni yliopisto ja oppiaine haluaisi ottaa ne käyttöön?
Vararehtori Sari Lindblom, Helsingin yliopisto

10.00–10.15 Mitä opiskelijavalintojen uudistamiseksi on jo tehty?
Projektisuunnittelija Aino-Kaisa Ellfolk, Yliopistojen opiskelijavalintojen uudistamishanke

10.30–10.45 Uskottavan väylän rakentaminen hanketyöntekijän ja hakijapalveluiden näkökulmasta
Suunnittelija Diana Yletyinen, Oulun yliopisto

11.00–11.15 Reitin rakentaminen oppiaineen näkökulmasta: case teologia
Professori Lauri Thurén, UEF

11.30–11.45 Opiskelijan kokemuksia väylän kautta opintoihin siirtymisestä
Opiskelija Virva Norja, Aalto-yliopisto

12.00 Tilaisuus päättyy. Kiitos osallistujille!

Kysymyksiä sekä Toinen reitti yliopistoon -hankkeesta että webinaarin aiheista voi toimittaa etu- ja jälkikäteen osoitteeseen try-hanke@jyu.fi.

Webinaarin tekninen toteutus

Tilaisuus pidetään Blackboard Collaborate-viestimessä. Linkki Bb Collaborateen päivitetään pian näihin tapahtuman tietoihin. Collaborate-kokoukseen mahtuu kerralla 250 osallistujaa. Kannattaa siis jakaa näyttö kollegan kanssa, jotta mahdollisimman moni voi osallistua keskusteluun! Jos et kuitenkaan mahdu mukaan tilaisuuteen, voit katsoa tästä webinaaritallenteen, joka on tekstin lopussa.

Päästäksesi sisään webinaariin klikkaa linkkiä ja valitse "Kirjaudu vierailijana". Lisäohjeita Bb Collaboraten käyttöön löydät Ryhmäkeskustelu-ohjesivulta Collaborate Ultra LTI -otsikon alta.

Ongelmatilanteessa voit katsoa myös Bb Collaboraten yleisohjetta.