Apua urapohdintoihin ja opiskelupaikan valintaan EduFuturan orientoivista opinnoista

Koulutuskuntayhtymä Gradian ja Jyväskylän Norssin lukiolaiset sekä Gradian ammattiin opiskelevat voivat tutustua korkeakouluopiskeluun EduFuturan mahdollistamissa orientoivissa opinnoissa lukuvuonna 2020–2021, kirjoittaa koulutussuunnittelija Outi Ruusuvirta-Uuksulainen.

Hei sinä EduFutura-lukiolainen ja tulevaisuuden ammattilainen!

Tiesitkö, että Gradian tai Jyväskylän Norssin lukiolaisena ja Gradian ammatillisena opiskelijana kuulut yli 40 000 opiskelijan EduFutura-yhteisöön? Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia muodostavat yhdessä EduFuturan.

Sinunkin kannattaa innostua EduFuturasta, sillä tämän yhteistyön kautta saat upean mahdollisuuden opiskella EduFutura-korkeakoulujen opintoja maksutta jo toisen asteen opintojesi aikana.

Kokeile kiinnostavaa alaa EduFuturan maksuttomissa opinnoissa

Kaipaatko varmuutta alanvalintaan korkeakouluopintoja varten? Kiinnostaako mahdollisuus kokeilla mietinnässä olevaa alaa tai aloja? Orientoivista opinnoista saat kokemuksen kautta tietoa sinua kiinnostavista aloista.

Jos arvostat korkeakoulussa tarvittavien opiskelutaitojen kehittämistä, et varmaankaan pistä pahaksesi, vaikka tekisit jo muutaman opintopisteen valmiiksi odottelemaan korkeakouluaikaasi? Lukion oppimäärääkin opinnot kartuttaisivat. Ehkä myös apu ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin valmistautumisessa olisi pienen lisäopiskelun arvoista?

Vilkaise siis EduFuturan opintotarjotinta, josta opokin taisi mainita!

Orientoivista opinnoista saat kokemuksen kautta tietoa sinua kiinnostavista aloista.

EF-opinnoista voi olla hyötyä sinulle myös silloin, jos harkitset jatko-opintoja ulkomailla ja osana hakuprosessia täytyy kirjoittaa personal statement tai motivaatiokirje. Niinpä tiedät, että hakemustasi vahvistaisi kiinnostuksen ja motivaation osoittaminen alan korkeakouluopintoihin jo lukio-opintojen aikana.

Jos kuitenkin tuntuu siltä, että nyt lukujärjestyksesi on jo täynnä pitkää matematiikkaa ja muita lukion kursseja, treeneihinkin pitäisi ehtiä ja kavereita nähdä, ei hätää! Pääset kokeilemaan korkeakouluopintoja myös EduFuturan korkeakouluviikolla huhtikuussa 2021.

Opintoja Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta

EduFutura-yhteistyön kautta sinulle on tarjolla Suomen laajin valikoima erilaisia korkeakoulujen opintojaksoja. Nämä opintojaksot ovat sopivia erityisesti toiseen asteen opiskelijoille.

EF-korkeakoulujen orientoivia opintoja järjestävät Jyväskylän yliopisto ja JAMKin avoin ammattikorkeakoulu, joilla molemmilla on runsaasti kokemusta etäopintojen järjestämisestä. Kurssit ovat pääasiassa kahden (2) opintopisteen laajuisia orientoivia opintoja näiden korkeakoulujen opintojaksoista.

Liikuntaa ja terveystieteitä, musiikkia, kauppatieteitä, psykologiaa...

Opintoja on erityisen paljon tarjolla niillä aloilla, joissa Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ovat alojensa huippua. Jos siis mietit tulevaisuutta esimerkiksi liikunnan, terveyden tai hyvinvoinnin parissa, haluat kehittää musiikista ammatin, olet kiinnostunut ICT-alasta tai veri vetää kaupan, hallinnon ja liiketalouden tai kasvatustieteiden ja psykologian puoleen, käy tutkimassa EduFutura-opintotarjotinta.

Opintoja on erityisen paljon tarjolla niillä aloilla, joissa Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ovat alojensa huippua.

Tarjolla on opintoja myös esimerkiksi kielissä, luonnontieteissä, yhteiskunnallisissa ja matemaattisissa aineissa, tekniikassa ja matkailu- ja ravitsemus- sekä sosiaali- ja terveysaloilta.

Opintovalikoimasta on syytä nostaa esiin myös akateemisia taitoja vahvistava ja kehittävä Mind the gap -kurssi, joka sopii loistavasti minkä tahansa alan jatko-opintoja pohtivalle.

Tuemme sinua verkko-opinnoissasi

Voit opiskella EduFutura-opintoja joustavasti, sillä valtaosa opinnoista on verkossa. Vaikka kyse on verkko-opinnoista, saat tukea ja vastauksia kysymyksiisi. Lisäksi rakennamme EduFuturassa tukijärjestelmää teille toisen asteen opiskelijoille, jotka teette korkeakouluopintoja jo lukio- tai ammattiopintojen aikana. Voit siis olla varma, että saat apua sekä EF-korkeakoulujen opettajilta että oman koulusi puolesta.

Kuulet lisää EduFuturan kautta aukeavista mahdollisuuksista virtuaalisesti järjestettävässä EduFuturan korkeakouluopintojen road show’ssa keskiviikkona 26.8.2020, josta julkaistaan myös tallenteet. Varaa samalla aika oposi luo keskustelemaan sinua kiinnostavasta EF-kurssista osana toisen asteen opintojasi.

Tule löytämään tulevaisuutesi EduFutura-korkeakouluopintojen avulla!

Outi Ruusuvirta-Uuksulainen
EduFutura-koulutussuunnittelija

Outi Ruusuvirta-Uuksulainen