Etäopinnot ja verkko-opinnot avoimessa yliopistossa

Suuri osa Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opinnoista on mahdollista suorittaa etäopintoina.

Voit suorittaa suurinta osaa avoimen yliopiston opinnoista paikasta riippumatta verkon välityksellä. Opintojen aloittaminen on mahdollista ympäri vuoden. 

Opintoihin mahdollisesti sisältyvä lähiopetus tai ajankohtaan sidottu verkko-opetus järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin.

Verkkoa voidaan hyödyntää opiskelussa monin tavoin. Verkko voi olla esimerkiksi tiedottamisen, ohjauksen, opiskelumateriaalin jakamisen ja yhteisten materiaalien tuottamisen tai opiskelijoiden vuorovaikutuksen väline. Verkossa voit myös katsoa luennoista tehtyjä tallenteita.

Joissain oppiaineissa voit suorittaa itsenäisesti verkkokurssin tai -tehtävän verkossa olevaan materiaaliin pohjautuen. Opetus voidaan toteuttaa myös verkkokurssina, jolla oppiminen perustuu opiskelijoiden väliseen vuorovaikutukseen.

Laadukas tuki ja ohjaus opiskelijalle myös verkko-opinnoissa

Myös etäopinnoissa ja verkko-opinnoissa laadukas ohjaus ja tuki opintojen suorittamisessa ja suunnittelussa on ulottuvillasi. Avoimen yliopiston henkilökunta on sinua varten.

Tietyissä opinnoissa (esim. viestintä- ja kieliopinnot) vain osaa opintojaksoista voi opiskella etäopiskellen. Tarkemmat suoritustavat löydät oppiaineen omilta sivuilta.


Tilaa avoimen yliopiston uutiskirje

Klikkaa linkkiä ja tilaa JYU avoimen yliopiston uutiskirje. 

Uutiskirjeestä saat tietoa avoimen ajankohtaisista asioista ja vinkkejä opintotarjonnasta sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuukaudessa. Voit koska tahansa perua suostumuksesi.

Tutustu myös tietosuojailmoitukseemme.