Gerontologia

Monitieteinen gerontologia auttaa ymmärtämään ikääntymistä

Avoimen yliopiston tarjonnassa ovat gerontologian perusopinnot ja aineopinnot

Väestö ikääntyy. Meidän kaikkien tulisi entistä enemmän huolehtia omasta terveydestämme ja toimintakyvystämme. Toisaalta yhä huonompikuntoiset asuvat edelleen kotona ja siellä pitäisi myös pärjätä pidempään. Mitä tehdään, kun mummolla muisti pätkii? Kannattaako aloittaa liikunta vielä vanhalla iällä? Miten ravitsemus vaikuttaa toimintakykyyn iän myötä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen opiskelemalla gerontologian perusopinnot.

Aktiivinen elämä ja toimintakyky kuuluvat myös vanhuuteen.

Opiskelijatarina
Opin­nois­ta osaa­mis­ta myös työ­pai­kan tut­ki­mus­pro­jek­tiin

Voit opiskella gerontologian perusopintoja

  • itsenäisesti, omassa aikataulussasi
  • ilmoittautumalla ja aloittamalla milloin tahansa
  • kokonaan etäopintoina

Jos tavoitteenasi on tutkinto gerontologia ja kansanterveys pääaineena, löydät opintopolkusi liikunta- ja terveystieteiden sivuilta.

Kohtaatko työssäsi tai naapurustossasi monenikäisiä ja erityisesti ikääntyneitä ihmisiä? Oletko mukana kotikuntasi päätöksenteossa, ympäristö- tai yhdyskuntasuunnittelussa? Oletko kiinnostunut ihmisen vanhenemiseen liittyvistä kysymyksistä itsesi tai läheistesi vuoksi? Mietitkö ammatinvaihtoa tai tarvitsetko sivuainetta korkeakoulututkintoosi tai lisäopintoja toisen asteen tutkintoosi?

Opinnoissa tarkastelet ihmisen vanhenemista monitieteisesti. Ihmisen vanhenemisen tutkimus ei rajoitu vain yli 65-vuotiaisiin, sillä vanheneminen koskettaa jokaista meistä.

Gerontologian opiskelu on joustavaa ja omaan elämäntilanteeseesi mukautuvaa. Voit opiskella koko perusopintokokonaisuuden etäopintoina ja osittain verkossa. Alla olevasta kuvasta näet opintojen suositeltavan suoritusjärjestyksen.

Asiantuntijakirjoitus
Taina Rantanen

Gerontologia_suoritusjarjestys_2018_4_4.png

Gerontologian perusopintojen opintojaksojen suositeltava suoritusjärjestys

Avoimen yliopiston
opintotarjonta

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Lukuvuosi 2019-2020

Uutuus: Gerontologian aineopinnot 35-37 op  lukuvuonna 2019-2020

Opintotarjonta yhteistyöoppilaitoksissamme

Voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissa. Tiedot opintojen suoritustavoista ja aikatauluista saat suoraan oppilaitoksesta. Ilmoittaudu opintoihin valitsemaasi yhteistyöoppilaitokseen. Alla olevasta listasta löydät opintoja tarjoavat yhteistyöoppilaitokset. 

Lukuvuosi 2019-2020


Monitieteiset gerontologia ja perheopinnot avoimessa yliopistossa