Gerontologia

Opiskele gerontologiaa avoimessa yliopistossa, tue toimintakykyä ja hyvinvointia läpi elämän. Opinnoissa tarkastellaan vanhenemista monitieteisesti.  Opiskele omassa tahdissasi verkon välityksellä.

Monitieteinen gerontologia auttaa ymmärtämään ikääntymistä

Väestö ikääntyy. Meidän kaikkien tulisi entistä enemmän huolehtia omasta terveydestämme ja toimintakyvystämme. Toisaalta yhä huonompikuntoisemmat asuvat edelleen kotona ja myös siellä pitäisi pärjätä pidempään. Mitä tehdään, kun mummolla muisti pätkii? Kannattaako aloittaa liikunta vielä vanhalla iällä? Miten ravitsemus vaikuttaa toimintakykyyn iän myötä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen opiskelemalla gerontologiaa.

Jos sinulla on kesken aikaisemman opetussuunnitelman mukaiset gerontologian opinnot ja olet jatkamassa niitä, otathan yhteyttä Päivi Eskolaan. Saat ohjeet opintojen jatkamiseksi.  

Opiskele gerontologiaa

Kohtaatko työssäsi tai naapurustossasi monenikäisiä ja erityisesti ikääntyneitä ihmisiä? Oletko mukana kotikuntasi päätöksenteossa, ympäristö- tai yhdyskuntasuunnittelussa? Oletko kiinnostunut ihmisen vanhenemiseen liittyvistä kysymyksistä itsesi tai läheistesi vuoksi? Mietitkö ammatinvaihtoa tai tarvitsetko sivuainetta korkeakoulututkintoosi tai lisäopintoja toisen asteen tutkintoosi?

Opinnoissa tarkastelet ihmisen vanhenemista monitieteisesti. Ihmisen vanhenemisen tutkimus ei rajoitu vain yli 65-vuotiaisiin, sillä vanheneminen koskettaa meistä jokaista. Meillä voit opiskella:

Hyödyllisiä lisätietoja:

Maksuttomat opinnot tutkinto-opiskelijoille 

Maksutonta suoritusoikeutta gerontologian perusopintoihin voivat hakea Jyväskylän yliopiston läsnä olevaksi ilmoittautuneet perustutkinto-opiskelijat. Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijoille maksuttomien opintojen opintotarjonta löytyy osoitteesta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/ilmoittautuminen/opintomaksut/tutkinto-opiskelijoille

Gerontologian aineopintoihin maksutonta suoritusoikeutta voivat hakea Jyväskylän yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijat. Lisätietoja Gerontologian aineopintokokonaisuuden sivuilta.


Voit opiskella gerontologian perusopintoja

  • itsenäisesti, omassa aikataulussasi
  • ilmoittautumalla ja aloittamalla milloin tahansa opintojakson ilmoittautumisaikana
  • kokonaan etäopintoina
Opiskelijatarina
Opin­nois­ta osaa­mis­ta myös työ­pai­kan tut­ki­mus­pro­jek­tiin
Asiantuntijakirjoitus
Taina Rantanen
Ymmärrystä ihmiselämän eri vaiheista gerontologian opinnoista. Tervetuloa opintojen pariin!
Gerontologia

Opinto-ohjelman  löydät JYU avoimen yliopiston opinto-oppaasta