Gerontologia

Monitieteinen gerontologia auttaa ymmärtämään ikääntymistä

Väestö ikääntyy. Meidän kaikkien tulisi entistä enemmän huolehtia omasta terveydestämme ja toimintakyvystämme. Toisaalta yhä huonompikuntoisemmat asuvat edelleen kotona ja myös siellä pitäisi pärjätä pidempään. Mitä tehdään, kun mummolla muisti pätkii? Kannattaako aloittaa liikunta vielä vanhalla iällä? Miten ravitsemus vaikuttaa toimintakykyyn iän myötä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen opiskelemalla gerontologiaa.

Voit opiskella gerontologian perusopintoja

  • itsenäisesti, omassa aikataulussasi
  • ilmoittautumalla ja aloittamalla milloin tahansa opintojakson ilmoittautumisaikana
  • kokonaan etäopintoina
  • 1.8.2020 alkaen opintoihin ilmoittaudutaan uuden opetussuunnitelman 2020–2023 mukaisesti opintojakson suoritustapaan, ks. tietoa toiminnan muutoksista.
Opiskelijatarina
Opin­nois­ta osaa­mis­ta myös työ­pai­kan tut­ki­mus­pro­jek­tiin
Asiantuntijakirjoitus
Taina Rantanen

Opiskele gerontologiaa

Kohtaatko työssäsi tai naapurustossasi monenikäisiä ja erityisesti ikääntyneitä ihmisiä? Oletko mukana kotikuntasi päätöksenteossa, ympäristö- tai yhdyskuntasuunnittelussa? Oletko kiinnostunut ihmisen vanhenemiseen liittyvistä kysymyksistä itsesi tai läheistesi vuoksi? Mietitkö ammatinvaihtoa tai tarvitsetko sivuainetta korkeakoulututkintoosi tai lisäopintoja toisen asteen tutkintoosi?

Opinnoissa tarkastelet ihmisen vanhenemista monitieteisesti. Ihmisen vanhenemisen tutkimus ei rajoitu vain yli 65-vuotiaisiin, sillä vanheneminen koskettaa meistä jokaista. Meillä voit opiskella:

Hyödyllisiä lisätietoja:

Maksuttomat opinnot JYU:n tutkinto-opiskelijoille lukuvuonna 2020-2021 (haku keväällä 2021)

Rehtori tukee Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden opiskelua gerontologian perusopinnoissa. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat gerontologian perusopintoihin 6.-18.4.21. Lisätietoja löydät osoitteesta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/ilmoittautuminen/opintomaksut/tutkinto-opiskelijoille

 

Syksyn 2020 opinto-ohjelman  löydät JYU avoimen yliopiston opinto-oppaasta