Näin haet maksuhyvitystä väyläopintojesi opintomaksuista

Voit saada hyvitystä avoimen väylän opintomaksuista, jos sinulla ei ole vielä opiskelupaikkaa eikä korkeakoulututkintoa ja tähtäät tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon. Lue alta ohjeet, miten ja milloin voit hakea maksuhyvitystä. Linkki hyvityslomakkeelle lisätään myöhemmin tälle sivulle.

Opintomaksujen hyvityksen ehdot

Voit hakea maksuhyvitystä 25 opintopisteestä, jos...

• tavoittelet ensimmäistä korkeakoulututkintoasi eikä sinulla ole opiskelupaikkaa missään korkeakoulussa.
  • olet suorittanut aikavälillä 1.8.2022–31.3.2023  vähintään 25 opintopistettä jonkin Jyväskylän yliopiston
    kandidaatti- ja maisteriohjelman
     väyläopintoja.
  • olet suorittanut väyläopinnot Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa ja/tai IT-tiedekunnassa.

Opintomaksut palautamme vain opinnoista, joista opiskelija on maksanut opintomaksun.

Tarvittavat tiedot opintomaksuhyvitystä varten

Lomakkeen täyttämiseen tarvitset seuraavat tiedot kunkin suorittamasi opintojakson osalta:

• opintojakson koodi, nimi ja laajuus
  • suorituspäivämäärä

Näet nämä tiedot opintosuoritusotteestasi Korppi-opintotietojärjestelmästä (ks. Korppi > Opinnot > Opintosuoritusote).

Hakemuksesi käsitellään lomakkeella ilmoittamiesi tietojen perusteella. Täytä lomake huolellisesti ja kirjaa siihen ainoastaan aikavälillä 1.8.2022–31.3.2023 suoritettuja opintoja. Kirjaa hakemukselle kaikki vaadittavat tiedot kunkin suorittamasi opintojakson osalta. Tietojen puuttuminen voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Maksuhyvityksen hakuaika ja lomake

Voit hakea maksuhyvitystä opintomaksuistasi opintojesi jälkeen huhtikuussa 2023 (hakuaika päivitettään tälle sivulle syyslukukauden 2022 aikana).

Täyttääksesi hyvityslomakkeen kirjaudu sisään HelpJYU-palveluun joko yliopiston käyttäjätunnuksella tai
HelpJYU:n tunnuksella. Ohje tunnusten luomiseen löytyy myös kirjautumissivulta.

• Hae maksuhyvitystä väyläopintojen opintomaksuista tällä lomakkeella (Hakuaika alkaa huhtikuussa 2023)

Ilmoitetut tiedot tarkistetaan ja hakemukset käsitellään JYU avoimen yliopiston opintopalveluissa touko-kesäkuun 2022 aikana. Saat vastauksen hakemukseesi kesäkuun loppuun mennessä. Jyväskylän yliopiston talouspalvelut maksaa hyväksytyt palautukset opiskelijoille 31.8.2023 mennessä.

Opiskelun palvelupiste
Ota meihin yhteyttä HelpJYUssa