Avoimen väylän kautta kauppatieteiden tai taloustieteen tutkinto-opiskelijaksi

Hae kauppatieteiden tai taloustieteen tutkintokoulutukseen avoimen yliopiston väylältä! Kun olet opiskellut tarvittavat väyläopinnot, voit hakea niiden perusteella Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi joko kauppatieteiden tai taloustieteen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan. Kauppatieteiden opintosuuntia ovat johtaminen, markkinointi, laskentatoimi ja viestinnän johtaminen.

Opiskele kauppatieteitä tai taloustiedettä tavoitteellisesti Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Kun olet suorittanut väyläopinnot hyvällä opintomenestyksellä, voit pyrkiä jo kevään 2022 yhteishaussa tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun

Tiedot suoritetuista väyläopinnoista tulee toimittaa hakua varten kesäkuun alkuun 2022 mennessä (tarkka päivämäärä täsmentyy syksyllä 2021). Hakuliitteiden toimittamisesta ohjeistetaan tarkemmin hakulomakkeella Opintopolku.fi-palvelussa. Palautathan väyläopintojen opintosuoritukset arvioitavaksi viimeistään huhtikuun 2022 loppuun mennessä, jotta ehdit toimittaa hakuliitteet määräaikaan mennessä.

HUOM! Kevään 2022 yhteishaun valintaperusteet tullaan julkaisemaan lokakuussa 2021, jolloin niitä koskevat tiedot päivitetään myös tälle sivulle (Huom! Muutokset mahdollisia, joten seuraathan valintaperusteiden päivittymistä ja huomioit mahdolliset muutokset omassa opintosuunnitelmassasi).

Seuraa tämän sivun tietoja aktiivisesti ja liity mukaan sähköpostilistallemme, jonka kautta tiedotamme kauppatieteiden väyläopintoihin liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Mitä avoimen väylällä opiskellaan? 

Lue kauppatieteiden avoimen väylän opinnoista ja valintaperusteista:

Kauppatieteiden ja taloustieteiden avoimen väylän opintopolku
Infokuva väyläopinnoista

 

Liity sähköpostilistalle

 

Miksi avoimen yliopiston väylä?

  • Avoimen yliopiston väylällä tutustut haluaamasi tieteenalaan menettämättä ensikertalaisuuttasi hakijana.
  • Tutustut myös yliopisto-opiskeluun ja kehität opiskelutaitojasi.
  • Voit viettää välivuoden tavoitteellisesti opiskellen.
  • Voit hakea väylän kautta yliopistoon ilman valintakoetta.

Opiskelijoiden kokemuksia avoimen väylän opinnoista


Opiskele verkossa tai lähiopetuksessa

Avoimessa yliopistossa voit valita verkko-opinnot sekä vapaaehtoisen lähiopetuksen Helsingissä ja Jyväskylässä (koronaepidemian myötä lähiopetus siirretty pääsääntöisesti verkkoon).

Jos haluat opiskella ryhmässä, lähiopetusta saat myös yhteistyöoppilaitoksissamme Alkio-opistossa ja Työväen Akatemiassa.

Kansanopistossa opiskeluun voit saada opintotukea.


Haluatko kauppatieteilijäksi?

Ota selvää, ovatko kauppatieteet sinun alasi!

Mitä voin opiskella kauppakorkeakoulussa?

Kun olet saanut kauppatieteiden tai taloustieteen väyläopintosi valmiiksi avoimessa yliopistossa, voit hakea Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun Opintopolku.fi-palvelussa. Alla on lista eri opintosuunnista Jyväskylän yliopistossa.

Kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelma

  • Johtaminen
  • Markkinointi
  • Laskentatoimi
  • Viestinnän johtaminen

Taloustieteen kandidaatti- ja maisteriohjelma

  • Taloustiede (ent. kansantaloustiede)

JSBE:n opiskelijat ja henkilökunta kertovat kauppakorkeakoulusta:

Korkeakoulututkinto suoritettuna?

Jos sinulla on jo korkeakoulututkinto ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, voit hakea suoraan kauppatieteiden maisteriohjelmaan. Tutustu JYU:n kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin, hakemiseen ja opiskelijavalintaan. Voit myös ottaa yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin HelpJYU-palvelumme kautta.