Huomioitavia asioita kevään 2022 yhteishaun valintaperusteisiin liittyen

Tältä sivulta löydät kootusti tiedon tärkeimmistä huomioista kevään 2022 yhteishakua koskevien valintaperusteiden osalta. Kevään 2023 yhteishaun valintaperusteet tullaan julkaisemaan loppusyksystä 2022.

Huomioitavaa kaikille väyläopiskelijoille

• Vahvistetut aloituspaikkamäärät: Kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmassa on 45 aloituspaikkaa ja Taloustieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmassa 5 aloituspaikkaa avoimen väylän kautta hakeville.

• Hakuliitteiden toimittamisen määräaika: Hakuliitteet valmiista väyläopinnoista tulee toimittaa Opintopolku.fi -palveluun viimeistään 3.6.2022. Palauta väyläopintojesi opintosuoritukset arvioitavaksi viimeistään huhtikuun 2022 loppuun mennessä, jotta aikaa jää opettajille opintosuoritustesi arviointiin ja rekisteröintiin sekä sinulle itsellesi hakuliitteiden tilaamiseen ja toimittamiseen määräaikaan mennessä.

Huomioitavaa, mikäli  väyläopintoja ei ole suoritettu JYU avoimessa yliopistossa

• Liiketoimintaosaamisen perusopintoja / taloustieteen perusopintoja vastaava opintokokonaisuus: Opintokokonaisuus tulee koota ja siitä tulee toimittaa hakua varten opintosuoritusote tai todistus, jossa mainitaan valmiiksi suoritettua opintokokonaisuutta koskevat tiedot, eli kokonaisarvosana, laajuus (op) ja suorituspäivämäärä. Suosittelemme toimittamaan opintokokonaisuuteen sisältyvistä opintojaksoista myös opintojaksokuvaukset (opintojakson sisältö, osaamistavoitteet, kirjallisuus).

• Yksittäiset kauppatieteelliset opintojaksot: Ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen hakua Päivi Patjaan (kauppatieteet) tai Susanne Syréniin (taloustiede) suorittamiesi opintojen vastaavuuden selvittämiseksi. Toimita yhteydenottosi liitteenä opintosuoritusote sekä opintojaksokuvaukset (opintojakson sisältö, osaamistavoitteet, kirjallisuus) suorittamistasi opinnoista.

• Viestintä- ja kieliopinnot: jos viestintä- ja kieliopintoja ei ole suoritettu JYU:n opintovaatimusten mukaisesti, niin yhdestä viestintä- ja kieliopintojaksosta tulee hakea Jyväskylän yliopiston Monikielisen akateemisen viestinnän keskukselta (Movi) korvaavuuspäätös, joka tulee liittää hakemuksen liitteeksi.

Lisätietoa Movin korvaavuuspäätöksen hakemisesta: suosittelemme, että otat Movin korvaavuuspäätöksen osalta yhteyttä avoimen yliopiston vastuuhenkilöön (teija.m.rosenqvist@jyu.fi) ja kysyt korvaavuuspäätöksen mahdollisuudesta suorittamiesi opintojen osalta. Huom! lisää viestiisi tarkat tiedot opintojaksoista (linkki opintojakson verkkosivulle/muu kuvaus, josta käy ilmi jakson sisältö, laajuus ja taso) ja maininta, että olet hakemassa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun kauppatieteiden/taloustieteen avoimen väylän kautta.