Kirjoittaminen

Kehity erilaisten tekstilajien tuottajana, perehdy kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin. Opiskele kirjoittamista avoimessa yliopistossa.

Haluatko kirjoittamisen osaksi arkeasi? Olisiko mukava kohdata muita kirjoittajia? Auttaisiko sinua perusteltu palaute teksteistäsi? Kirjoittamisen opinnoissa harjoitellaan kirjoittamisen perustaitoja, kokeillaan eri tekstilajien tuottamista sekä tutustutaan kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin.  

Kirjoittamisen oppiaineen Kirjoittajan matkassa -blogi on yhteisöllinen blogi kirjoittamisesta, sen opiskelusta ja tutkimuksesta. Klikkaa kuvasta blogiin!

Voit opiskella kirjoittamista

  • hakemalla perusopintoihin, haku kahdesti vuodessa
  • itsenäisemmin: perusopinnot halutessasi kokonaan etä- ja verkko-opintoina
  • ryhmässä: tarjoamme lähiopetusta Jyväskylässä tai Helsingissä
  • ilmoittautumalla joustavasti aineopintoihin
  • tutkintotavoitteisesti avoimen väylällä

”Tarvitsen aikaa ja ulkoista painetta, jotta saan tuotettua tekstiä. Hiili tarvitsee muuten tasan samoja asioita muuttuakseen timantiksi, joten epäilemättä tässä ollaan oikealla tiellä.”

– Katja, kirjoittamisen opiskelija

Kirjoittamisen perusopinnot

Seuraava perusopintojen haku on syksyllä 2020.

Kirjoittamisen perusopinnoissa tutustut kirjoittajan työhön: opit kirjoittamaan, analysoimaan ja arvioimaan erilaisia tekstejä. Kontaktiopetuksessa kehität tehokkaasti kykyäsi antaa ja vastaanottaa vertaispalautetta.

Opiskelu on joustavaa; voit valita mahdollisuuksiesi mukaan lähi- tai verkko-opintoja. Voit opiskella myös itsenäisesti.

Kirjoittamisen aineopinnot

Kirjoittamisen aineopinnoissa voit täydentää lajitietämystäsi sekä suuntautua valitsemillesi kirjoittamisen alueille. Opit kirjoittamaan monipuolisemmin ja ammattimaisemmin sekä kehität valmiuksia oman työn ja kirjoittamisen tutkimiseen. Aineopinnoissa on mahdollista tutustua myös kirjoittamisen ohjaamiseen.

Kirjoittamisen perus- ja aineopintoja järjestetään sekä Jyväskylässä että Helsingissä. Perusopintoihin on haku keväisin huhtikuussa (elokuussa alkaviin opintoihin) ja syksyisin lokakuussa (tammikuussa alkaviin opintoihin).

Opinnot on mahdollista sisällyttää osaksi humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoa Jyväskylän yliopistossa.

Lisätietoa tutkintotavoitteisesta opiskelusta: Tavoitteena tutkinto

 

Avoimen yliopiston 
opintotarjonta

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Tutustu syksyn 2020 opinto-ohjelmaan JYU avoimen yliopiston opinto-oppaassa

 

 

 


Kirjoittamisen opinnot avoimessa yliopistossa

Opintotarjonta 
yhteistyöoppilaitoksissamme

Voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissa. Tiedot opintojen suoritustavoista ja aikatauluista saat suoraan oppilaitoksesta. Ilmoittaudu opintoihin valitsemaasi yhteistyöoppilaitokseen. Alla olevasta listasta löydät opintoja tarjoavat yhteistyöoppilaitokset. 

Tervetuloa kirjoittamisen opintoihin avoimeen yliopistoon.
Tervetuloa opiskelemaan kirjoittamista avoimeen yliopistoon.