Työtön tai lomautettu, opiskele maksutta vuoden 2021 loppuun – Aloita jo nyt

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille mahdollisuutta opiskella maksutta vuoden 2021 loppuun saakka. Maksuttomuus edellyttää orientaatiokurssin suorittamista 31.12.2020 mennessä. Kurssi on kaikille ilmainen. Maksuton opiskelumahdollisuus on JYU avoimen yliopiston kokeilu, jossa kehitetään opintojen edistymistä tukevaa toimintamallia.

Vuoden 2021 opinnot maksutta

Epävarmuus työelämässä haastaa, erityisesti nyt poikkeusaikana. Jos olet työtön tai lomautettu, voit opiskella vuoden 2021 loppuun saakka maksutta JYU avoimessa yliopistossa. Maksuttomuus edellyttää, että olet suorittanut Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssin 31.12.2020 mennessä.

JYU avoimessa yliopistossa haluamme tarjota mahdollisuuden opiskeluun. Haluamme auttaa ja ohjata niin, että haaveissa olevat opinnot tulevat todeksi. Siksi aloitamme orientaatiokurssista ja tarjoamme tukea myös opintojen aikana. Ja siksi tarjoamme vuoden ajanjakson maksuttomaan opiskeluun – tavoitteellinen opiskelu vie aikaa. Heti kun olet suorittanut orientaatiokurssin, voit aloittaa oman suunnitelmasi mukaiset opinnot ja opiskella vuoden 2021 loppuun maksutta.

Maksuttomat opinnot vuodeksi 2021 edellyttävät

Lue ohjeet maksuttomien opintojen aloittamiseen ja opiskeluun alta

Usein kysytyt kysymykset kokeiluun liittyen

Maksuton opinto-oikeus työttömille


Tarkista TE-toimistostasi opintojen sopivuus omaan suunnitelmaasi ja opiskelun mahdollinen vaikutus työttömyysetuuteen. Huomaathan, että avoimen yliopiston opinnot eivät oikeuta opiskelijaetuuksiin.

Vuoden 2021 maksuttomien opintojen tarjoaminen työttömille ja lomautetuille on JYU avoimen yliopiston kokeilu, joka auttaa kehittämään eri elämäntilanteissa olevien opiskelijoiden ohjausta. Kokeilun mahdollista jatkoa pohditaan avoimessa yliopistossa siitä saatuun tietoon perustuen.

Aloita maksuttomasta orientaatiokurssista

Jos avoimen yliopiston opinnot kuuluvat vuoden 2021 suunnitelmiisi, aloita orientaatiokurssin suorittaminen. Kurssi on nimensä mukaisesti hyvä pohja tuleville opinnoille. Se orientoi opiskeluun eli valmistaa onnistumaan opinnoissa. Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssin aikana opit itsestäsi opiskelijana, laadit itsellesi sopivia tavoitteita, tutustut akateemisessa opiskelussa vaadittaviin taitoihin ja teet opinnoillsesi toteutettavissa olevaa suunnitelmaa. Tutustu kurssiin ja ilmoittaudu mukaan!

Opintojasi JYU avoimessa yliopistossa voit suunnitella tutustumalla opintotarjontaan opinto-oppaassa. Opintojen suunnittelu aloitetaan orientaatiokurssin aikana. Mitkä opinnot sopivat sinun suunnitelmaasi? Mistä opinnoista hyödyt työelämässä? Jos haaveilet tutkinnosta, voit edistää tutkintokoulutushaaveita myös avoimessa yliopistossa esimerkiksi avoimen väylällä opiskellen.

Toimi näin, jos tavoittelet maksuttomia opintoja vuodeksi 2021

1. Ilmoittaudu maksuttomalle Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssille ja suorita se

Orientaatiokurssi auttaa alkuun opinnoissa ja niiden suunnittelussa. Se tarjoaa eväitä opinnoissa onnistumiseen. Verkkokurssin laajuus on yksi opintopiste (1 op). Voit ilmoittautua kurssille koska tahansa ja suorittaa sen omassa tahdissasi. Orientaatiokurssin hyväksytty suoritus viimeistään 31.12.2020 on edellytys maksuttoman opinto-oikeuden saamiselle. Jos olet suorittanut jo kyseisen kurssin, siirry ohjeiden kohtaan 2. Opintopalvelumme tarkistavat tämän opintosuorituksen, kun ilmoittaudut seuraavalle kurssillesi.

2. Hanki todistus TE-toimiston asiakkuudesta

Tarvitset todistuksen siitä, että olet TE-toimiston asiakas. Todistuksen tulee olla päivätty maksuttomien opintojen kokeilun aikana 10.11.–31.12.2020. Saat todistuksen TE-keskuksesta Oma asiointi -palvelusta, kohdasta Oma työnhaku. Maksuttomat opinnot ovat tarjolla niin työttömille, lomautetuille (myös osa-aikaisesti) kuin TE-palveluiden koulutuksessa oleville. 

3. Ilmoittaudu kursseille suunnitelmasi mukaisesti

Tutustu JYU avoimen yliopiston opintotarjontaan, suunnittele opintosi ja ilmoittaudu sinua kiinnostavalle kurssille. Valitse maksutavaksi lasku. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssikohtaisesti opinto-oppaassa.

Jos sinua ilmoittautuminen sinua kiinnostavalle kurssille alkaa vasta myöhemmin, siirry seuraavaan kohtaan (todistuksen toimittaminen TE-toimiston asiakkuudesta).

4. Ole välittömästi yhteydessä  opintopalveluihin HelpJYU-palvelun kautta

Kun sinulla on hyväksytty suoritus Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssista, todistus TE-toimiston asiakkuudesta ja olet ilmoittautunut seuraavalle opintojaksolle, klikkaa heti ilmoittautumisen jälkeen HelpJYU-palveluun (ehdottomasti ennen laskun eräpäivää) ja pyydä saamasi laskun mitätöintiä lomakkeella. Liitä viestiisi todistus työttömyydestä tai lomautuksesta ensimmäisellä kerralla, kun pyydät mitätöintiä. Jos suunnitelmasi mukaisen kurssin ilmoittautuminen alkaa vasta myöhemmin, toimita kuitenkin lomakkeella avoimelle yliopistolle todistus TE-toimiston asiakkuudesta.

5. Antoisia opintoja!

 

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset maksuttomiin opintoihin liittyen. 

Tarjoamme opintojesi tueksi neuvontaa ja ohjausta, niin opintoja suunnitellessa kuin niiden aikana.

 

Tutustu JYU avoimen yliopiston koko opintotarjontaan

JYU avoimessa yliopistossa voit opiskella lähes 50 oppiaineen kursseja. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opinto-oppaastamme. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä (opinto-opas, oppiaineen sivu) tai HelpJYU-palvelustamme.