Työtön tai lomautettu: Opiskele maksutta vuoden 2021 loppuun saakka

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille mahdollisuutta opiskella maksutta vuoden 2021 loppuun saakka. Maksuttomuus edellyttää kaikille ilmaisen Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -verkkokurssin suorittamista 15.6.2021 mennessä ja TE-toimiston todistusta työttömyydestä tai lomautuksesta. Tältä sivulta löydät ohjeen ilmoittautumiseen maksuttomasti.
  • HUOMIO työttömille ja lomautetuille tarjottavia maksuttomia opintoja suorittava: ilmoittaudu ensin Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -verkkokurssille ja suorita kurssi. Maksuttomuus edellyttää, että olet suorittanut kurssin. 
  • Kun ilmoittaudut tämän jälkeen ensimmäiselle maksulliselle kurssille, valitse maksutavaksi lasku ja täytä heti ilmoittautumisen jälkeen tämä lomake (vaatii kirjautumisen). Älä maksa kurssin laskua: Lomake on keino sen mitätöimiseen. Maksettuja opintomaksuja ei palauteta.

Epävarmuus työelämässä haastaa, erityisesti nyt poikkeusaikana. Jos olet työtön tai lomautettu, voit opiskella vuoden 2021 loppuun saakka maksutta JYU avoimessa yliopistossa. Maksuttomuus edellyttää, että olet suorittanut Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssin 15.6.2021 mennessä ja että sinulla on todistus työttömyydestä tai lomautuksesta ajanjaksolla 10.11.2020-15.6.2021.

JYU avoimessa yliopistossa haluamme tarjota mahdollisuuden opiskeluun. Haluamme auttaa ja ohjata niin, että haaveissa olevat opinnot tulevat todeksi. Siksi aloitamme orientaatiokurssista ja tarjoamme tukea myös opintojen aikana. Ja siksi tarjoamme vuoden ajanjakson maksuttomaan opiskeluun – tavoitteellinen opiskelu vie aikaa. Heti kun olet suorittanut orientaatiokurssin, voit aloittaa oman suunnitelmasi mukaiset opinnot ja opiskella vuoden 2021 loppuun maksutta.

Maksuttomat opinnot vuodeksi 2021 edellyttävät

Lue ohjeet maksuttomien opintojen aloittamiseen ja opiskeluun alta

Usein kysytyt kysymykset kokeiluun liittyen

Tutustu kaikille maksuttomiin kursseihin JYU avoimessa

Maksuton opinto-oikeus työttömille


>> Tarkista ennen ilmoittautumista TE-toimistostasi opintojen sopivuus omaan suunnitelmaasi ja opiskelun mahdollinen vaikutus työttömyysetuuteen.

>> Huomaathan, että avoimen yliopiston opinnot eivät oikeuta opiskelijaetuuksiin.

>> UKK: Kysymyksiä maksuttomista opinnoista työttömille ja lomautetuille

Invalid or unsupported oEmbed:

Missing required fields on OEmbed response.
Maksuttomat opinnot työttömille ja lomautetuille Maksuttomat opinnot työttömille ja lomautetuille

Aloita maksuttomasta orientaatiokurssista

Jos avoimen yliopiston opinnot kuuluvat vuoden 2021 suunnitelmiisi, aloita orientaatiokurssin suorittaminen. Kurssi on hyvä pohja tuleville opinnoille. Se valmistaa onnistumaan opinnoissa. Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssin aikana opit itsestäsi opiskelijana, laadit itsellesi sopivia tavoitteita, tutustut akateemisessa opiskelussa vaadittaviin taitoihin ja teet opinnoissasi toteutettavissa olevaa suunnitelmaa.
Tutustu kurssiin ja ilmoittaudu mukaan!

Opiskelu JYU avoimessa yliopistossa Opiskelu JYU avoimessa yliopistossa

Opintojasi JYU avoimessa yliopistossa voit suunnitella tutustumalla opintotarjontaan opinto-oppaassa. Opintojen suunnittelu aloitetaan orientaatiokurssin aikana. Mitkä opinnot sopivat sinun suunnitelmaasi? Mistä opinnoista hyödyt työelämässä? Jos haaveilet tutkinnosta, voit edistää tutkintokoulutushaaveita myös avoimessa yliopistossa esimerkiksi avoimen väylällä opiskellen.

Toimi näin, jos tavoittelet maksuttomia opintoja vuodeksi 2021

1. Suorita Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssi

Orientaatiokurssi auttaa alkuun opinnoissa ja niiden suunnittelussa. Se tarjoaa eväitä opinnoissa onnistumiseen. Verkkokurssin laajuus on yksi opintopiste (1 op). Voit ilmoittautua kurssille koska tahansa ja suorittaa sen omassa tahdissasi. Orientaatiokurssin hyväksytty suoritus viimeistään 15.6.2021 on edellytys maksuttoman opinto-oikeuden saamiselle. Opintopalvelumme tarkistavat tämän opintosuorituksen, kun ilmoittaudut seuraavalle kurssillesi.

2. Tarvitset todistuksen TE-toimiston asiakkuudesta ajalta 10.11.2020-15.6.2021

Tarvitset todistuksen TE-toimiston asiakkuudesta. Todistuksen tulee osoittaa, että olet ollut aikavälillä 10.11.2020–15.6.2021 työttömänä tai lomautettuna. Myös osa-aikainen lomautus käy tähän tarjoukseen, ja työttömyys- tai lomautusjakso voi olla kestoltaan lyhyempi kuin yllä oleva aika. Saat todistuksen TE-keskuksesta Oma asiointi -palvelusta, kohdasta Oma työnhaku. Maksuttomat opinnot ovat tarjolla niin työttömille, lomautetuille (myös osa-aikainen) kuin esimerkiksi TE-palveluiden koulutuksessa oleville. 

3. Ilmoittaudu kursseille suunnitelmasi mukaisesti

Tutustu JYU avoimen yliopiston opintotarjontaan, suunnittele opintosi TE-palveluiden ohjeet sekä opintojen edellyttämä työmäärä huomioiden ja ilmoittaudu sinua kiinnostavalle kurssille. Voit täydentää kurssi-ilmoittautumisiasi opintojesi edettyä. Aikaa maksuttomaan ilmoittautumiseen ja opiskeluun on koko vuosi 2021, joten ilmoittaudu kun tiedät että voit opiskella.

Tarjollasi on JYU avoimen yliopiston tarjoamat opinnot, jotka löydät opinto-oppaastamme. Opintoihin ilmoittaudutaan kurssikohtaisesti opinto-oppaassa. Huomaa, että IT-tiedekunnan tarjoamat avoimet opinnot tai yhteistyöoppilaitosten tarjoamat opinnot eivät kuulu tähän kokeiluun. Oppiaineista kirjoittaminen ja draamakasvatus edellyttävät hakua, ja vuonna 2021 haetut opinnot jatkuvat vuoden 2022 puolelle.

Valitse maksutavaksi lasku ja täytä lomake, joka mahdollistaa ilmoittautumisesta saamasi laskun mitätöinnin (kohta 4)

4. Ole välittömästi yhteydessä  opintopalveluihin HelpJYU-palvelun kautta

Kun sinulla on hyväksytty suoritus Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssista, todistus TE-toimiston asiakkuudesta ja olet ilmoittautunut seuraavalle opintojaksolle, klikkaa heti ilmoittautumisen jälkeen HelpJYU-palveluun (ehdottomasti ennen laskun eräpäivää) ja pyydä saamasi laskun mitätöintiä lomakkeella. Lomake avautuu kirjautumisen jälkeen. Maksetuista opintomaksuista ei tehdä maksupalautuksia. Liitä lomakkeelle todistus työttömyydestä tai lomautuksesta ensimmäisellä kerralla, kun pyydät mitätöintiä. 

Voit pyytää maksujen mitätöimistä kaikista vuoden 2021 kuluessa tekemistäsi ilmoittautumisista, ja voit suorittaa opinnot loppuun suoritustavan suoritusoikeuden aikataulun mukaisesti, vaikka suoritusoikeus jatkuisi vuoden 2022 puolelle.

5. Antoisia opintoja!

 

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset maksuttomiin opintoihin liittyen. 

Tarjoamme opintojesi tueksi neuvontaa ja ohjausta, niin opintoja suunnitellessa kuin niiden aikana.

 

Tutustu JYU avoimen yliopiston koko opintotarjontaan

JYU avoimessa yliopistossa voit opiskella lähes 50 oppiaineen kursseja. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opinto-oppaastamme. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä (opinto-opas, oppiaineen sivu) tai HelpJYU-palvelustamme.