15.01.2018

Opinnot Äänekoskella

Tarjoamme yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa avointa korkeakouluopetusta Äänekoskella syksystä 2017 alkaen.

Kaikille avoimia korkeakouluopintoja

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista, joten mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

Joustavaa opiskelua

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Osa opiskelusta tapahtuu verkossa ja mahdolliset lähiopetusjaksot Äänekoskella järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä erilaisia tehtäviä yksin tai yhdessä.

Jokaiseen jaksoon pyritään tarjoamaan Äänekoskella lähiopetustapaamisia, joissa on mukana sekä korkeakoulujen opettajia että Äänekosken alueen asiantuntijoita. Lähiopetusta järjestetään, mikäli opintojaksolle ilmoittautuu vähintään 15 opiskelijaa. Mikäli opiskelijoita on vähemmän kuin 15, opinnot on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa.

Askarruttaako opintojen suorittaminen?

Jokaisen opintokokonaisuuden aluksi Äänekoskella järjestetään kokonaisuuden oma starttipäivä. Starttipäivässä saat lisää tietoa opintojen suorittamisesta, opiskelusta avoimessa korkeakoulutuksessa sekä syvennyt kokonaisuuteen liittyviin käytänteisiin. Starttipäivään voit tulla mukaan, jos olet ilmoittautunut jollekin kokonaisuuteen kuuluvista jaksoista.

 • Myynti ja markkinointi: opintokokonaisuuden starttipäivä 30.9.2017 klo 10-14
 • Henkilöstöjohtaminen: opintokokonaisuuden starttipäivä la 28.10.2017 klo 10-15
 • Taloushallinto: opintokokonaisuuden starttipäivä 13.01.2018 klo 10-14
 • Psykologin perusopinnot: opintokokonaisuuden starttipäivä 16.09.2017 klo 10-15

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä. Pääset ilmoittautumaan opintotarjonnan linkkien kautta. Ilmoittaudu opintoihin verkossa järjestävän oppilaitoksen sivuilla jaksokohtaisesti.  Voit valita tarjonnasta itseäsi kiinnostavat kurssit yksi kerrallaan. Psykologian perusopintoihin (25 op) ilmoittaudutaan kerralla koko kokonaisuuteen.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumispäivästä lähtien sinulla on 14 päivän ajan oikeus perua ilmoittautumisesi maksutta.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta JAMKin ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Mikäli suoritat tietyn opintokokonaisuuden kokonaan (21-26 op), saat kokonaisuutta koskevan todistuksen. Yksittäisten opintojaksojen suorittamisesta saat opinto-otteen. 

Eväitä yrittäjyyteen

Tarjonnassa on runsaasti sisältöä, joka soveltuu yrittäjinä toimiville tai yrittäjiksi aikoville. Voit valita tarjottimelta oman tarpeesi mukaan esimerkiksi myyntityön, työoikeuden tai tilinpäätöksen sisältöjä.

Tutustu tarjontaan!

Jos et löydä tarjonnasta sinulle sopivia opintoja, tutustu laajaan etäopintotarjontaamme!

Opintokokonaisuudet koostuvat sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) että Jyväskylän yliopiston (JY) opinnoista. Näet alla kokonaiskuvan koko tarjonnasta, kokonaisuuksiin pääset tutustumaan tarkemmin linkkien kautta.

Myynti ja markkinointi, 21 op

Toimitko jo myynnin ja markkinoinnin tehtävissä ja haluat päivittää tietojasi? Oletko suuntautumassa nykyisissä tehtävissäsi enemmän myyntiin ja markkinointiin ja tarvitset lisää osaamista? Harkitsetko hakeutuvasi tulevaisuudessa joko ammattikorkeakouluun tai yliopistoon liiketalousalan tutkinto-opiskelijaksi?  

Opinnot:

 • Markkinointi, 5 op (JAMK), syksy 2017
 • Myyntityön osaaminen, 5 op (JAMK), kevät 2018
 • Asiakassuhde- ja palvelujohtaminen, 6 op (JY), kevät 2018
 • Brändistrategia, 5 op (JAMK), syksy 2018

(linkki vie Äänekosken kaupungin sivuille.)

Lue lisää >> 

Henkilöstöjohtaminen, 26 op

Oletko kiinnostunut ihmisten johtamisesta? Kuluuko tehtäviisi esimiestyötä tai HR-tehtäviä ja haluat syventää ymmärrystäsi henkilöstöjohtamisen teemoista. Oletko hakeutumassa henkilöstöjohtamisen tehtäviin ja tarvitset lisää osaamista? Onko suunnitelmissasi johtamisen tai henkilöstöjohtamisen opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa?  

Opinnot:

 • Johtamisen ja johtajuuden perusteet, 5 op (JY), syksy 2017
 • Henkilöstöjohtaminen, 6 op (JY), kevät 2018
 • Työhyvinvointi ja -suojelu, 5 op (JAMK), kevät 2018
 • Johdon ja henkilöstön kehittäminen, 5 op (JY), syksy 2018
 • Työoikeus, 5 op (JAMK), syksy 2018

(linkki vie Äänekosken kaupungin sivuille.)

Lue lisää >>

Taloushallinto, 25 op (JAMK)

Tarvitsetko työssäsi taloushallinnon osaamista? Kuuluuko tehtäviisi tuottaa talouteen liittyvää tietoa päätöksentekoa varten? Haluatko ymmärtää tarkemmin liiketoimintaan talouslukujen taustoja?

Opinnot:

 • Taloushallinto, 5 op, kevät 2018
 • Kirjanpito 1, 5 op, kevät 2018
 • Tilinpäätösanalyysi, 5 op, syksy 2018
 • Sisäisen laskennan menetelmät, 5 op, syksy 2018
 • Palkkahallinto, 5 op, kevät 2019

(linkki vie Äänekosken kaupungin sivuille.)

Lue lisää >>

Taulukkolaskennan tehokäyttö, 5 op, syksy 2017 (JAMK)

Tarvitsetko työssäsi taulukkolaskentaa? Haluatko saada enemmän irti Excelin ominaisuuksista? Kurssin avulla tutustut erilaisiin funktioihin, taulukon muokkaukseen, kaavioiden tekemiseen sekä muihin keskeisiin taulukkolaskennan apukeinoihin.

(linkki vie Äänekosken kaupungin sivuille.)

Lue lisää >>

Psykologian perusopinnot, 25 op (JY)

Oletko kiinnostunut ihmisen kehittymisestä, toiminnasta, tunteista ja ajattelusta? Haluatko oppia ymmärtämään ja soveltamaan tieteellistä psykologista tietoa arkielämään ja omiin kokemuksiisi? Tarvitsetko työssäsi psykologista tietoa? Haluatko pätevöityä psykologian opettajaksi?

Opinnot:

 • Kehityspsykologia I, 5 op, syksy 2017
 • Persoonallisuuspsykologia I, 5 op, syksy 2017
 • Kliininen psykologia I, 5 op, kevät 2018
 • Neuropsykologia I, 5 op, kevät 2018
 • Psykologian tutkimusmenetelmät I, 5 op, kevät 2018

(linkki vie Äänekosken kaupungin sivuille.)

Lue lisää >>