Jyväskylän yliopiston opintotarjonta toisen asteen opiskelijoille

Toisen asteen opiskelijat ympäri Suomen voivat opiskella maksuttomasti eri tieteenalojen opintoja yliopistossa. Opiskelu on joustavaa, sillä opintojaksot suoritetaan kokonaan verkossa. Opinnot antavat esimakua korkeakoulussa opiskelemisesta.

Opinnot sopivat toteutustavoiltaan ja laajuudeltaan toisen asteen rinnalla opiskeltaviksi. Opintojen laajuus on 1-2 opintopistettä. 1 opintopiste vastaa 27 tunnin työskentelyä.  Suoritus hyväksiluetaan Jyväskylän yliopiston opintoihin.

Ilmoittautuminen
Ohjeet opintoihin ilmoittautumisesta näet tämän sivun lopusta. Opintoihin ilmoittautuminen edellyttää, että sinulla on verkkopankkitunnukset tai mobiilitunniste käytössäsi. Kurssit ovat maksuttomia, mutta rekisteröityminen opiskelijaksi orientoiviin opintoihin edellyttää sähköistä tunnistautumista.

 

Opiskelijatarina
Emma ja Jessica kannustavat avointen yliopisto-opintojen suorittamiseen lukiossa

Jyväskylän yliopiston opintojaksot toiselle asteelle kevät-kesä 2022

Alla näet Jyväskylän yliopiston valtakunnallisen opintotarjonnan kaikille Suomen lukioille sekä EduFutura Jyväskylän ammatillisille koulutuksille. Näitä kursseja voit vielä suorittaa kesän aikana. Lv. 2022-23 opintotarjonta julkaistaan touko-kesäkuussa. Opintojaksot ovat maksuttomat kaikille Suomen lukiolaisille sekä EduFutura Jyväskylän ammatillisille opiskelijoille. 

Opintojakson tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit löydät löydät klikkaamalla opintojaksoa.

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston maksuttomat opintojaksot

Toisen asteen opiskelijana voit opiskella myös Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston maksuttomia opintojaksoja. Tarjolla on monipuolisesti opintojaksoja eri tieteenaloilta. Lisätietoja löydät osoitteesta: www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/maksuttomat-opinnot-avoimessa

Ilmoittautumisohjeet
Tästä linkistä löydät ilmoittautumisohjeet Jyväskylän yliopiston maksuttomiin opintoihin.

Yliopisto-opintoja kannattaa opiskella jo toisella asteella, koska...

  • voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan ja saada näin varmuutta uravalintaasi
  • verkossa tapahtuva etäopiskelu on joustavaa niin ajan kuin paikan suhteen
  • orientoivat opinnot on suunniteltu laajuudeltaan toiselle asteelle sopiviksi (1-2 op)
  • valmis opintosuoritus hyväksiluetaan sekä toisen asteen että Jyväskylän yliopiston opintoihin

Lisätiedot ja yhteystiedot

Jos haluat lisätietoa opintojaksoista ennen ilmoittautumista, voit ottaa yhteyttä orientoivista opinnoista vastaaviin koulutuspäällikköihimme: Paula Savela paula.savela(at)jyu.fi ja Susanna Nummi susanna.nummi(at)jyu.fi

Kysyttävää ilmoittautumisesta

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumisesta, opiskelusta tai opintojen suunnittelusta, otathan yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin HelpJYU-palvelussa.

 

Avoimen yliopiston muu opintotarjonta

Avoimessa yliopistossa on myös tarjolla runsaasti eri oppiaineiden opintoja, joiden opintomaksu on 15 e/op.