Avoin yo, Suomen talous ja talouspolitiikka, lv. 2017 - 2018

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

• hahmottaa Suomen talouskehityksen pidempää linjaa
  • kuvailla Suomen asemaa maailmantaloudessa sekä arvioida niitä keskeisiä haasteita, joita Suomen taloudella on tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa
  • kuvailla Suomen taloutta eri näkökulmista

Opintojakso on suoritettavissa kevätlukukaudella 2018.

• Kurssilla luodaan yleiskatsaus talouspolitiikan yleisiin periaatteisiin sekä Suomen talouden rakenteeseen ja meillä harjoitettavaan talouspolitiikkaan.
  • Tarkastelut koskevat sekä historiaa, nykypäivää että tulevaisuuttakin. Kurssilla esille nousevat sekä talouden pitkät kehityslinjat, talouskasvun tekijät, raha- ja finanssipolitiikan periaatteet, euroalueen ongelmat sekä työmarkkinoiden ja hyvinvointivaltion toimintaan liittyvät kysymykset.
  • Kurssi luennoidaan Suomen johtavien tutkijoiden ja asiantuntijoiden voimin.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot opintojaksosta, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivulta: www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/kauppatieteet

• kansantaloustiede
  • taloustiede