Avoin yo, Museo ja yleisö, lv. 2017-2018

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tuntee museorakennuksen historialliset kehityslinjat ja nykymuseoiden rakennuksille asettamat vaatimukset sekä oman toimintansa että museon saavutettavuuden näkökulmasta,
  • osaa kuvata näyttelyprosessin eri vaiheineen,
  • tuntee näyttelytekniikan ja -teknologian mahdollisuuksia ja kustannusvaikutuksia,
  • osaa analysoida ja arvioida museorakennusten ja -näyttelyratkaisujen piirteitä ja tarkoituksenmukaisuutta,
  • tuntee museopedagogisen toiminnan teoreettisia lähtökohtia ja päämääriä sekä osaa soveltaa niitä käytäntöön ja
  • on tietoinen museon toimintaa ohjaavista etiikkaan, kulttuuriseen vastuuseen ja tekijänoikeuslakiin perustuvista tekijöistä.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain ja suorittaa sen täysin etäopiskellen.

Opintojakson aikana tarkastellaan museota arkkitehtuurina, näyttelypaikkana, oppimisen ympäristönä ja mediana. Tarkastellaan museopedagogiikkaa ja näyttelysuunnittelua ohjaavia keskeisiä näkökulmia kuten oppimiskäsityksiä ja näyttelyviestinnän tavoitteita. Opintojaksolla perehdytään myös näyttelysuunnittelun käytännön prosesseihin, museotyön etiikkaan sekä museon erilaisiin tapoihin näkyä ja olla osa yhteisöään.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa museologian perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• museologia
  • museologian perusopinnot