Avoin yo, Terveystieteiden aineopinnot, lv. 2017-2018

Lähiopetus, Etäopetus

Terveystieteiden aineopinnoissa on fysioterapian, gerontologian, liikuntalääketieteen ja terveyskasvatuksen sisältöjä. Terveystieteiden opinnoissa tarkastellaan terveyteen, toimintakykyyn ja terveyskäyttäytymiseen liittyviä kysymyksiä eri ikä- ja väestöryhmissä. Keskeisiä näkökulmia on liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden yhteys terveyteen ja toimintakykyyn sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen keinoin. Terveystieteiden aineopinnoissa laajennetaan osaamista ja ymmärrystä suunnittelu- ja arviointitaidoissa sekä kuntoutusprosessin ja terveysviestinnän alalla. Lisäksi syvennetään tietoja terveyden biologisista perusteista, fyysisen aktiivisuuden, vanhenemisen ja toimintakyvyn yhteydestä sekä urheilijan terveyteen liittyvistä kysymyksistä.

Opinnot sopivat liikunta-, sosiaali- ja terveysalalle aikoville tai näillä työskenteleville sekä järjestötyössä toimiville tai muuten terveyden sisällöistä kiinnostuneille. Opintoja voi suositella sivuaineeksi esimerkiksi liikunnan, yhteiskuntatieteiden tai psykologian tutkintoihin tähtääville opiskelijoille.

HUOM! Mikäli sinulla on AMK tai opisto-asteen tutkinto ja tavoitteenasi on TtM-tutkinnon suorittaminen, tutustu haluamasi pääaineen täydentäviin opintoihin.

Aineopintoihin sisältyvät opintojaksot

KTEA008 Viestintä terveystieteissä (6 op)

KTEA010 Suunnittelu ja arviointi terveystieteissä ( 6 op)

KTEA011 Kuntoutus ja terveystieteet (4 op)

KTEA012 Urheilijan terveys (3 op)

KTEA013 Liikunta ja vanheneminen (4 op)

KTEA015 Terveystieteiden etiikan perusteet (4 op)

KTEA018 Näyttöön perustuva terveydenhuolto (2 op)

KTEY016 Kandidaattiseminaari (2 op)

KTEY017 Kandidaattitutkielma (6 op)

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot terveystieteiden aineopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/terveystieteet

• terveyden edistäminen
  • terveyskasvatus