Avoin yo, Sosiaalityön aineopinnot, lv. 2017-2018

Lähiopetus, Etäopetus

Aineopinnot suoritettuaan opiskelija tietää, mitä akateeminen ammatillinen sosiaalityö on. Opiskelija hallitsee oppialan peruskäsitteet sekä teoreettiset, ammatilliset ja tutkimukselliset perusteet. Opiskelija tuntee voimassa olevan suomalaisen sosiaalilainsäädännön perusteet ja hallinnolliset periaatteet sekä suomalaisen sosiaaliturva- ja palvelujärjestelmän osana eurooppalaista toimintaympäristöä.

Opiskelija tunnistaa keskeiset sosiaaliset ongelmat ja niiden syntyprosessit sekä hallitsee tyypilliset interventiot sosiaalisiin ongelmiin. Opiskelija hallitsee vuorovaikutuksellisen auttamistyön eettiset ja metodiset perusteet sekä sosiaalityön yleisimmät ammatilliset työmenetelmät. Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida hankkimaansa tietoa työelämässä ja oppii esittämään ratkaisuja monimutkaisiin ja ennakoimattomiin käytännön ongelmatilanteisiin. Hän tuntee sosiaalitieteellisen ajattelun ja tutkimuksen perusteet. Opiskelija oppii muotoilemaan tieteellisesti perustellun tutkimusongelman sekä hallitsee tieteellisen ajattelun ja tieteellisten työskentelytapojen perusteet sekä hallitsee yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen ja kirjoittamisen perustaidot.

Voit ilmoittautua ja aloittaa opinnot milloin vain, jos olet suorittanut soveltuvat edeltävät opinnot, ja suorittaa ne pääosin etäopiskellen.

Sosiaalityön aineopinnot koostuvat metodiopinnoista, tieteenalan sisältöopinnoista painottuen sosiaalityön toimintaympäristöön sekä asiantuntijuuteen ja ammatillisiin käytäntöihin, joiden yhteydessä suoritetaan käytännöt II –jakso, sekä myös kandidaattiseminaari ja kandidaatin tutkielma.

AINEOPINTOIHIN SISÄLTYVÄT OPINTOJAKSOT

Sosiaalityön toimintaympäristö 10 op

STOA2001 Sosiaaliset ongelmat ja eriarvoisuus (5 op)
    STOA097 Sosiaalihuolto ja sosiaalipalvelut (5 op)

Asiantuntijuus ja ammatilliset käytännöt 30 op

STOA2002 Lapsi-, perhe- ja nuorisososiaalityön perusteet (5 op)
    STOA2003 Aikuissosiaalityön perusteet (5 op)
    STOA2004 Sosiaalioikeus (5 op)
    STOA2005 Asiakastyön taidot sosiaalityössä (5 op)
    STOA2006 Sosiaalityön käytännöt II (10 op)

Tutkielmaopinnot 20 op

YFIA200 Kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset menetelmät (5 op)
    STOA250 Kvalitatiivisten ja kvantitatiivisten menetelmien tutkimusharjoitukset (5 op)
    STOA7005 Kandidaattiseminaari ja kandidaatintutkielma (10 op)

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot sosiaalityön aineopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/yhteiskuntatieteet.

• sosiaalityö
  • sosiaaliala