Avoin yo, Sosiaalityön perusopinnot, lv. 2018 - 2019

Etäopetus

Sosiaalityön perusopinnot (25 op) suoritettuaan opiskelija tunnistaa sosiaalityön erityispiirteitä ja ymmärtää sosiaalityön suhdetta muihin yhteiskuntatieteisiin. Opiskelija omaksuu peruslähtökohdat tutkimustiedon hyödyntämisestä ja tuottamisesta sekä ymmärtää yhteiskunnallisia ilmiöitä tieteellisen tiedon näkökulmista. Opiskelija omaa perusvalmiudet jäsentää sosiaalityötä teoreettisesti ja empiirisesti sekä tuottaa tieteellisesti pätevää tekstiä.

Voit ilmoittautua ja aloittaa opinnot milloin vain sekä suorittaa ne täysin etäopiskellen.

Huomioi, että jaksoilla STOP1001 ja YFIP250 on aikaan sidottua työskentelyä verkossa.

Perusopintoihin sisältyvät opintojaksot:

STOP1001 Sosiaalityön johdanto, 5 op
YFIP1002 Valtio ja yhteiskunta, 5 op
YFIP1003 Yhteiskuntateoriat, 5 op
YFIP250 Kriittinen ajattelu ja tieteellinen kommunikaatio, 5 op
STOP1006 Sosiaalityön käytännöt I, 5 op

Sosiaalityön opinnot johdattavat opiskelijan sosiaalityön peruskäsitteisiin, tutkimuskohteisiin, hyvinvointipalvelujen järjestelmiin sekä niiden yhteiskunnallisten ehtojen ymmärtämiseen. Lisäksi opinnot antavat valmiuksia jäsentää sosiaalityön käytäntöjä ja toimintaympäristöjä, sosiaalisia ongelmia sekä sosiaalityön suhdetta ympäröivään yhteiskuntaan. Sosiaalityön opetus on monitieteistä ja siinä sovelletaan yksilöä, perhettä ja auttamisjärjestelmiä koskevia teorioita ja tutkimustuloksia. Opiskeluun sisältyy myös sosiaalityöhön ja -ammatteihin tutustuttava käytännön harjoittelujakso.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot sosiaalityön aineopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/sosiaalityo.

• sosiaalityö
  • sosiaaliala