Avoin yo, Johdanto museologiaan, lv. 2017-2018

Lähiopetus, Etäopetus

opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tuntee museologisen ja heritologisen tutkimuksen peruskäsitteistön ja peruskysymykset,
  • tietää suomalaisen museolaitoksen historian päälinjat ja nykytilan painopisteet,
  • tuntee suomalaisen museokentän organisaation ja ansaintalogiikan sekä yhteiskunnalliset tehtävät,
  • on perehtynyt museoiden ja muiden muistiorganisaatioiden toimintaan ja lainsäädäntöön ja
  • tunnistaa kulttuuriperintötyön motiivit ja tavoitteet.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain ja suorittaa sen täysin etäopiskellen.

Opintojakson aikana käsitellään kulttuurin käsitettä, aineellista ja aineetonta kulttuuriperintöä sekä museologian/heritologian perusteita ja kehitystä. Lisäksi tarkastellaan museolaitoksen historiaa, organisaatiota ja ansaintalogiikka sekä museon kulttuurista vastuuta ja museon yhteiskunnallisia tehtäviä.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa museologian perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• museologia
  • museologian perusopinnot