Avoin yo, Sanoista lauseiksi, lv. 2018-2019

Lähiopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• hallitsee suomen kielen morfologian ja syntaksin keskeisen terminologian ja osaa hyödyntää sitä kielen analysoinnissa
  • tuntee suomen kielen rakenteen perusasiat, kuten nominien ja verbien taivutuksen, sananmuodostuksen, eri sanaluokkien muodostamat lausekkeet, syntaktiset roolit ja lausetyypit
  • osaa käyttää kielitieteellisiä käsitteitä kuvatessaan suomen kielen rakennetta
  • ymmärtää kielen kuvauksen eri tasot ja niiden väliset yhteydet
  • ymmärtää kieliopin sekä kielen sisäisenä ominaisuutena että erilaisina tapoina kuvata kielen rakennetta.

Opintojaksolla perehdytään suomen kielen muoto- ja lauseopin perusteisiin. Teoriaopetuksen lisäksi opintojaksoon sisältyy käytännön harjoituksia.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa suomen kielen / suomi toisena ja vieraana kielenä -perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kielen perusopinnot
  • suomen kieli ja kirjallisuus