Avoin yo, Logiikka, lv. 2017-2018

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määritellä klassisen lause- ja predikaattilogiikan keskeiset käsitteet, tuntee todistamisen käsitteen, osaa kuvata keskeiset tulokset ja lähtökohdat sekä osaa laatia loogisen todistuksen standardilogiikassa. Opiskelija myös ymmärtää, miten tärkeimmät ei-klassiset logiikat eroavat klassisesta logiikasta sekä ymmärtää logiikan tutkimuksen merkityksen filosofiselle ajattelulle. Opiskelijan odotetaan opintojakson suoritettuaan kykenevän tulkitsemaan logiikan formalismeihin tukeutuvia filosofisia esityksiä sekä osaavan käyttää filosofisessa kirjoittamisessaan hyväkseen logiikan tärkeimpiä käsitteitä ja esitystapoja. Formaaleihin esityksiin opiskelija asennoituu ennakkoluulottomasti mutta kriittisesti punniten.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2017 kesään 2018 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Klassinen lause- ja predikaattilogiikka:

• Syntaksi
  • Luonnollisen päättelyn järjestelmä; keskeisimmät käsitteet: looginen ja deduktiivinen seuraus
  • Semantiikka
  • Keskeiset metateoreettiset tulokset

Ydinideat logiikan filosofiasta sekä eräistä keskeisistä ei-klassisista logiikoista.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa yhteiskuntatieteiden ja filosofian aineopintojen filosofian opintosuunnan opintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/yhteiskuntatieteet.

• filosofia
  • aineenopettaja