Avoin yo, Kielen kehitys, lv. 2017-2018

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• ymmärtää kielen nykyilmiöitä historiallisesta taustasta käsin
  • ymmärtää kielen rakenteiden pitkäaikaisten kehityslinjojen luonteen ja niiden muotoutumista ohjaavat syyt suomen kielen ja sen sukukielten näkökulmasta
  • pystyy tarkastelemaan suomen kieltä kielihistoriallisista ja -typologisista näkökulmista ja vertailemaan sitä muihin kieliin
  • tuntee suomen kielen sanaston koostumuksen ja kulttuurihistoriallisen taustan
  • tuntee kirjasuomen kehityksen päälinjat.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain ja suorittaa sen etäopiskellen.

Kurssilla käsitellään suomen kielen historiallista taustaa ja kehitystä sekä kirjasuomen eri vaiheita pääpiirteissään.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa suomen kielen aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kieli
  • suomen kielen aineopinnot