Avoin yo, Kasvatustieteen perusopinnot, lv. 2017–2018

Etäopetus

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija:

• hahmottaa pedagogisia ilmiöitä erilaisista teoreettisista ja käytännöllisistä näkökulmista
  • tunnistaa kokemuksiaan, käsityksiään, tunteitaan ja toimintatapojaan vuorovaikutuksessa
  • osaa tarkastella asiantuntijuuden rakentumista kasvatusalalla
  • osaa jäsentää kasvatusalan ilmiöitä tieteellisesti

Voit ilmoittautua ja aloittaa opinnot milloin vain syksystä 2017 kesään 2018 sekä suorittaa ne täysin etäopiskellen.

Kasvatustieteen perusopintojen opetussuunnitelma on ilmiölähtöinen. Ilmiölähtöisessä opiskelussa lähtökohtana ovat todellisen maailman ilmiöt, joita tutkitaan aidossa ympäristössään. Ilmiölähtöinen opiskelu sopii kasvatustieteen opiskeluun, koska kasvatusilmiöt ovat monisyisiä ja niiden ymmärtämisessä tarvitaan monia näkökulmia. Moninäkökulmaisuus syntyy paitsi tieteenalojen eroista myös erilaisista intressiristiriidoista ja kulttuurisista eroista. Kasvatustieteen perusopinnoissa huomioidaan varhaiskasvatustieteen, yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen näkökulmat ja tutkimusintressit.

Kasvatustieteen opiskelu sopii kaikille, joita kiinnostaa kasvatuksen, koulutuksen ja opetuksen tarkastelu tieteen ja tutkimuksen näkökulmasta. Opiskelun antia voi hyödyntää useissa työtehtävissä, joissa tarvitaan tietoutta eri-ikäisten ihmisten oppimisesta, ohjaamisesta ja kehityksestä. Opinnoista on hyötyä myös haettaessa erilaisiin opettaja- ja ohjaajakoulutuksiin.

Kasvatustieteen perusopinnoissa perehdytään seuraaviin sisältöihin:

• Oppiminen ja ohjaus
  • Kasvatus, yhteiskunta ja muutos
  • Osaaminen ja asiantuntijuus
  • Tieteellinen tieto ja ajattelu
  • Vuorovaikutus ja yhteistyö

Opintojen toteutus on suunniteltu siten, että ne voi aloittaa ja suorittaa omaan tahtiin etäopiskellen, missä tahansa opintojaksojärjestyksessä. Vähintään hyvin tiedoin (yleisarvosana 3) suoritettujen perusopintojen jälkeen opintoja voi jatkaa kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen tai varhaiskasvatustieteen aineopintoihin.

PERUSOPINTOIHIN SISÄLTYVÄT OPINTOJAKSOT:

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopinnot perustuvat Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan opetussuunnitelmaan. Perusopinnot toteutetaan lukuvuoden 2017–2018 opetusohjelmassa seuraavilla opintojaksoilla.

KTKP011 Oppiminen ja ohjaus, osa 1 (2 op)

KTKP012 Oppiminen ja ohjaus, osa 2 (3 op)

KTKP021 Kasvatus, yhteiskunta ja muutos, osa 1 (3 op)

KTKP022 Kasvatus, yhteiskunta ja muutos, osa 2 (2 op)

KTKP030 Osaaminen ja asiantuntijuus (5 op)

KTKP040 Tieteellinen ajattelu ja tieto (5 op)

KTKP050 Vuorovaikutus ja yhteistyö (5 op)

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot kasvatustieteen perusopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/kasvatustiede

• kasvatustiede
  • yleinen kasvatustiede