Avoin yo, Cultural History of the English-Speaking World, lv. 2018 - 2019

Lähiopetus

After completing the course, students will be able to

• identify connections between culture, history and society
  • understand the development and expansion of British influence around the world
  • describe the main historical events and their influence on society and culture
  • understand the historical evolution of British and American character
  • explain the historical background of values and norms in the countries studied.

This course gives an overview of the history of the English-speaking peoples from a cultural and social perspective. Special attention will be given to historical events that have shaped the values, norms and ways of thinking in these countries. The lectures will integrate references to literary works, songs and films that provide additional insights into the socio-cultural context of history.

Opintojakso on osa englannin kielen perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• englannin kielen perusopinnot