Avoin yo, Kandidaattiseminaari ja kandidaatintutkielma, lv. 2017-2018

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

- aikatauluttaa kirjoitus- ja tutkimusprosessin eri vaiheet
- valita ja rajata tutkimusaiheen ja laatia tutkimussuunnitelman
- tehdä ohjatusti tiedonhakuja tutkimusaiheeseensa liittyvistä tärkeimmistä tiedonlähteistä sekä arvioida kriittisesti lähdeaineistoa
- tehdä tutkimussuunnitelman pohjalta tieteellisen tutkielman noudattaen tutkimusetiikan periaatteita
- soveltaa valitsemaansa tutkimusmenetelmää tutkimuskysymysten selvittämisessä
- kirjoittaa tutkielman johdonmukaisesti ja argumentoiden sekä tieteellisen viestinnän konventioita noudattaen
- esitellä tutkimustaan ja perustella tekemiänsä valintoja ja arvioida tutkimuksensa tulosten luotettavuutta ja merkitystä
- arvioida rakentavasti ja kriittisesti muiden tutkimuksia ja esitelmiä

Opintojakso sisältää verkkotyöskentelyä, lähiopetusta ja itsenäistä työskentelyä.

Kandidaatintutkielman laatiminen seminaarityöskentelyn tukemana. Seminaarissa ja samalla kandidaatintutkielmassa kehitetään kriittistä ja analyyttistä ajattelua, tiedonhankinnan ja -tuottamisen taitoja, vastuunotto- ja päätöksentekokykyä, itsesäätely-, ongelmanratkaisu- ja esiintymistaitoja sekä rakentavan palautteen antamisen ja vastaanottamisen taitoa sekä tutustutaan tutkimuseettisiin periaatteisiin.

Kaikki opiskelijat kirjoittavat kandidaatin tutkielmana kirjallisuuskatsauksen.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa sosiaalityön aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/yhteiskuntatieteet.

• sosiaalityö
  • sosiaaliala