Avoin yo, Aikuinen oppija muuttuvassa työssä ja yhteiskunnassa, lv. 2020-2021

75,00 Euroa

Opintojakson tehtyään opiskelija osaa:

• hahmottaa yhteiskunnan, työelämän ja yksilön välisiä suhteita muutosprosesseina
  • tarkastella kriittisesti ja moninäkökulmaisesti työelämää sekä oppimista muuttuvassa yhteiskunnassa
  • jäsentää työn ja hyvinvoinnin suhdetta yksilön näkökulmasta

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Yhteiskunta ja työelämä ovat jatkuvassa muutoksessa, mikä vaatii jatkuvaa oppimista ja osaamisen uusintamista. Muutokset ovat monimutkaisia ja prosessiluonteisia, ne ovat yhtäaikaisesti sekä myönteisiä että haitallisia. Muuttuvaa työelämää on kuvattu kaksijakoisin, osin myyttisinkin käsittein, toisaalta puhutaan työn imusta ja vetovoimasta, toisaalta työn pirstaloitumisesta ja rajattomuudesta. Samaan aikaan keskustelu tehostamisesta, stressistä ja toisaalta kestävästä muutoksesta, hyvinvoinnista ja kohtuullistamisesta kiihtyy. Myös kysymykset uraohjauksesta, itseohjautuvista työyhteisöistä ja johtajuudesta vaativat pohdintaa. Yhteiskuntaa, työelämää ja yksilöä koskettavat muutosprosessit kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa ja muodostavat moniulotteisen dialogin.

Opintojakso on osa aikuiskasvatustieteen perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• aikuiskasvatus
  • aikuiskasvatustiede