Avoin yo, Asiantuntijan tekstitaidot, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• osaa tuottaa tekstejä erilaisiin viestinnällisiin tarpeisiin suullisesti ja kirjallisesti
  • osaa arvioida kirjoittamista ja kirjoitettuja tekstejä osana viestintää eri konteksteissa
  • osaa toimittaa ja huoltaa eri elämänalueiden tekstejä ja antaa niistä palautetta suullisesti ja kirjallisesti
  • ymmärtää yhtenäisten käytänteiden ja tyylin merkityksen viestinnässä ja on valmis jatkuvasti ajantasaistamaan tietämystään.

Opintojaksolla perehdytään kieliasiantuntijan työelämässä tarvitsemiin tekstilajeihin ja valmiuksiin. Painopiste on kirjallisessa ja suullisessa viestinnässä tilanteisen kielenkäytön viitekehyksessä. Opintojakso sisältää työelämän keskeisten tekstilajien kirjoittamista, asiantuntijapuheenvuorojen pitämistä, vertaispalautteen antamista sekä tekstinhuoltoa.

Opintojakso on osa suomen kielen aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kieli
  • suomen kielen aineopinnot