Avoin yo, Elämän perusedellytykset maapallolla, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

• selittää mihin nykyinen käsityksemme maapallon elämän perusedellytyksistä perustuvat
  • kuvata tärkeimmät energiavirrat ja aineiden kierrot globaalilla ja paikallisella tasolla
  • tunnistaa ja kuvailla tärkeimpien biomien piirteet ja biomien väliset erot
  • selittää keskeisimmät maapallon ilmakehään ja ilmastoon liittyvät ilmiöt
  • eritellä ilmastonmuutoksen syitä ja seurauksia
  • selittää miten valon energia muuttuu kemialliseksi energiaksi fotosynteesissä ja mitkä ovat fotosynteesin eri vaiheet
  • toimia ryhmän aktiivisena jäsenenä, tunnistaa ryhmädynamiikan perussääntöjä sekä toimia puheenjohtajana ja sihteerinä

Kurssi on bio- ja ympäristötieteiden perusopintojen johdantokurssi, jossa käsitellään alan keskeisiä teemoja pääosin globaalista näkökulmasta. Tärkeimmät teemat ovat tieteellinen ajattelutapa, energiavirrat, ilmakehän ilmiöt, ilmasto ja ilmastonmuutos, fotosynteesi, aineiden kierrot sekä biomit.

Opintojakso on osa bio- ja ympäristötieteiden perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• bio- ja ympäristötieteiden perusopinnot
  • biologia