Avoin yo, Ihminen ja ympäristö, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää joitakin keskeisimpiä ihmisen ja luonnon välisiä vuorovaikutussuhteita sekä ympäristöongelmien lähteitä. Opiskelija kehittää kurssilla kriittisen ajattelun taitojaan, ryhmätyötaitojaan ja ympäristöongelmien ratkaisukeinojen ymmärtämystään. Opiskelija harjoittelee tiedonhakua ympäristötietoa jakavista verkkopalveluista.

Ympäristön tilan ja ihmisen ja ympäristön välisen vuorovaikutuksen kriittinen tarkastelu osin Suomen ja osin koko maailman osalta sisältäen: kestävän kehityksen edellytykset, uusiutuvat ja uusiutumattomat energiavarat, ilmastonmuutos, ympäristön saastuminen ja haitalliset aineet, ihmisen ja luonnon terveyden uhkat/riskit, sekä ympäristöä kuvaavan tiedon lähteet.

Opintojakso on osa bio- ja ympäristötieteiden perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• bio- ja ympäristötieteiden perusopinnot
  • biotieteet
  • biologia