Avoin yo, Johdatus kyberturvallisuuteen, lv. 2019-2020

2-4 opintopistettä
Euroa

Kurssin suoritettuaan opiskelija tuntee kyberturvallisuuteen ilmiönä liittyvät organisatoriset ja tekniset perusasiat niin yksilön, yhteisöjen kuin yhteiskunnankin tasolla. Hän tunnistaa kyberturvallisuuteen liittyviä mahdollisuuksia ja uhkia sekä osaa arvioida niiden vaikutusta eri tasoilla ja konteksteissa. Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee kybermaailman käyttäytymissäännöt niin, että hän voi toimia kyberympäristössä vastuullisesti turvallisesti sekä opastaa myös lähiympäristöään tällaiseen käyttäytymiseen.

Internet ja sen teknologiat, Suomi tietoyhteiskuntana, kyberuhat ja niiden aiheuttajat, kyberhyökkäysten toteuttamistavat, kyberuhkien vaikutukset verkottuneen tietoyhteiskunnan toimintaan, yhteiskunta ja kyberturvallisuus. Laboratorio-harjoituksessa opetellaan luomaan eristetty virtuaalinen testiympäristö sekä tutustutaan sähköisiin hyökkäystyökaluihin ja -tapoihin.

Opiskeletko lukiossa? Jyväskylän yliopiston lukiolaisille suunnatuissa opinnoissa voit tutustua yliopisto-opiskeluun ja eri tieteenalojen opintoihin. Lue lisää lukiolaisille tarjottavista opinnoista: www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/opinnot-lukioille

• informaatioteknologia
  • kyberturvallisuus