Avoin yo, Kandidaattiseminaari ja kandidaatintutkielma (sosiaalityö), lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Seminaarin suoritettuaan opiskelija osaa aikatauluttaa kirjoitus- ja tutkimusprosessin eri vaiheet sekä valita ja rajata tutkimusaiheen ja laatia tutkimussuunnitelman. Hän osaa tehdä ohjatusti tiedonhakuja tutkimusaiheeseensa liittyvistä tärkeimmistä tiedonlähteistä, arvioida kriittisesti lähdeaineistoa sekä tehdä tutkimussuunnitelman pohjalta tieteellisen tutkielman noudattaen tutkimusetiikan periaatteita. Lisäksi opiskelija osaa soveltaa valitsemaansa metodologiaa tutkimusongelman ratkaisemisessa, kirjoittaa tutkielman johdonmukaisesti ja argumentoiden sekä tieteellisen viestinnän konventioita noudattaen. Hän osaa myös esitellä tutkimustaan ja perustella tekemiänsä valintoja ja arvioida tutkimuksensa tulosten luotettavuutta ja merkitystä, arvioida rakentavasti ja kriittisesti muiden tutkimuksia ja esitelmiä. Opiskelijalle muodostuu selkeä käsitys siitä, mikä tieteellisen tutkielman rakenne on ja mitä sellaisen tekeminen käytännössä tarkoittaa.

Kandidaatintutkielman laatiminen seminaarityöskentelyn tukemana. Seminaarissa ja samalla kandidaatintutkielmassa kehitetään kriittistä ja analyyttistä ajattelua, tiedonhankinnan ja -tuottamisen taitoja, vastuunotto- ja päätöksentekokykyä, itsesäätely-, ongelmanratkaisu- ja esiintymistaitoja sekä rakentavan palautteen antamisen ja vastaanottamisen taitoa sekä tutustutaan tutkimuseettisiin periaatteisiin.

Opintojakso on osa sosiaalityön aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/sosiaalityo.

• sosiaalityö
  • sosiaaliala