Avoin yo, Kielioppien äärellä, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• ymmärtää kieliopin muuttuvina ja keskenään vaihtoehtoisina tapoina kuvata kieltä sekä osaa soveltaa erilaisia näkemyksiä kielen analyysiin
  • osaa arvioida kielioppikäsitysten soveltuvuutta puhutun ja kirjoitetun kielen käytön ja ilmiöiden tarkasteluun
  • tunnistaa ja osaa eritellä erilaisia kielioppiteorioita sekä niiden taustalla vaikuttavia kielikäsityksiä
  • pystyy tekemään ja perustelemaan käytännöllisiä ja pedagogisia ratkaisuja eri kieli- ja kielioppinäkemykset huomioiden.

Kurssilla käsitellään kielen rakenteita korostaen merkityksen ja muodon yhteispeliä ja tarkastellaan muuttuvia kielikäsityksiä ja kielioppeja.

Opintojakso on osa suomen kielen aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kieli
  • suomen kielen aineopinnot