Avoin yo, Kirjoituskurssi, lv. 2019-2020

Opintojen laajuus
3 opintopistettä
Opetustapa
Etäopetus
Opintomaksu
45 Euroa

Tavoite

Opintojakson suoritettuaan opiskelijan odotetaan monipuolistaneen kirjallista ilmaisutaitoaan. Hänen odotetaan osaavan laatia erilaisia tekstilajeja edustavia tekstejä, rakentaa ja jäsentää tekstinsä tarkoituksenmukaisella tavalla sekä muotoilla tekstinsä kullekin tekstilajille ominaisella tavalla.

Koulutuksen sisältö

Kurssi soveltuu valinnaisiin viestintä- ja kieliopintoihin avoimen yliopiston väylähakuun tähtääville ja kandidaatin tutkintoihin vaadittavia opintoja avoimessa yliopistossa suorittaville opiskelijoille sekä JY:n tutkinto-opiskelijoille.

Kurssi on itsenäisesti suoritettava kirjoittamisen kurssi, jonka tarkoituksena on monipuolistaa opiskelijan kirjallista ilmaisutaitoa ja tekstilajien tuntemusta ja auttaa kehittymään kirjoittajana. Kurssin aikana tutustutaan itsenäisesti tekstilajien konventioihin ja kirjoitetaan eri tekstilajeihin kuuluvia tekstejä, kuten tiedottavia, kantaa ottavia, ohjailevia tai fiktiivisiä tekstejä. Kurssilla ei harjoitella tieteellistä tutkimusraportointia eikä asioimiskirjoitusta.

Lisätietoja

Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/viestinta-ja-kieliopinnot/aidinkielen-viestintaopinnot

Avainsanat

  • kirjoitusviestintä
  • kirjoittaminen
  • äidinkieli

Hakuneuvonta

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto / Opiskelijapalvelut

Käyntiosoite:
Alvar Aallon katu 9 (Ruusupuisto), 4. krs, ovi B4

Postiosoite:
PL 35
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Sähköposti: avoneuvo@avoin.jyu.fi
Puhelin: 040 576 7760
http://www.avoin.jyu.fi