Avoin yo, Kokoelmatyö, lv. 2019-2020

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tietää, miten erilaiset museokokoelmat muodostuvat,
  • tuntee käytännön kokoelmatyön perusprosessit: luettelointi, säilytys, hoito,
  • osaa dokumentoida jonkin nykyajan ilmiön kentältä museoon,
  • tuntee kokoelmien arvoluokitustapoja,
  • on tietoinen kokoelmapolitiikan ja kestävän kehityksen yhteydestä sekä kokoelmapoistojen problematiikasta,
  • tunnistaa digitaalisten kokoelmien muodostukseen, säilytykseen ja käyttöön liittyvät erityiskysymykset sekä
  • tietää millaista tutkimustoimintaa museoissa tehdään.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksytä 2019 kesään 2020 ja suorittaa sen täysin etäopiskellen.

Opintojakso käsittelee museoiden kokoelmatyön yleisiä periaatteita ja kokoelmatyön käytäntöjä. Opintojakson aikana pohditaan kokoelmatyötä merkitysten tallentajana ja eettisesti kestävänä kokoelmapolitiikkana. Käytännön kokoelmatyötä tarkastellaan objektien tallennukseen, säilytykseen, hoitoon ja tutkimukseen kuuluvien prosessien kautta. Opintojaksolla käsitellään myös kokoelmatyön digitalisoitumista ja digitaalisen kulttuuriperinnön säilyttämiseen liittyviä kysymyksiä.

Opintojakso on osa museologian perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• museologia
  • museologian perusopinnot