Avoin yo, Kokoelmatyö, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tietää, museokokoelmien muodostamisen periaatteita
  • osaa kuvata käytännön kokoelmatyön perusprosesseja
  • ymmärtää kokoelmapolitiikan ja kestävän kehityksen merkityksen kokoelmatyössä
  • tuntee kokoelmapoistojen problematiikan
  • tunnistaa digitaalisten kokoelmien muodostukseen, säilytykseen ja käyttöön liittyviä erityiskysymyksiä.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksytä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen täysin etäopiskellen.

Opintojakso käsittelee museoiden kokoelmatyön yleisiä periaatteita ja kokoelmatyön käytäntöjä. Opintojakson aikana pohditaan kokoelmatyötä merkitysten tallentajana ja eettisesti kestävänä kokoelmapolitiikkana. Käytännön kokoelmatyötä tarkastellaan objektien tallennukseen, säilytykseen, hoitoon ja tutkimukseen kuuluvien prosessien kautta. Opintojaksolla käsitellään myös kokoelmatyön digitalisoitumista ja digitaalisen kulttuuriperinnön säilyttämiseen liittyviä kysymyksiä.

Opintojakso on osa museologian perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• museologia
  • museologian perusopinnot