Avoin yo, Kuntoutuksen monitieteinen tietoperusta ja lähtökohdat, lv. 2020 - 2021

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:

• kuvata toimintakyvyn ja monitieteisen kuntoutuksen keskeiset käsitteet, kuntoutuksen paradigmat sekä epistemologiset, ontologiset ja metodologiset lähtökohdat.

• arvioida kuntoutuksen keskeisiä toimintaohjelmia ja strategioita sekä tutkimus- ja kehittämishankkeita kuntoutuksen kehittämiseksi.

• hyödyntää monitieteisen ja moninäkökulmaisten kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämismenetelmiä kuntoutuksen kehittämisessä

• Kuntoutuksen keskeiset käsitteet, paradigmat, epistemologiset, ontologiset ja metodologiset lähtökohdat
  • Kuntoutuksen kansalliset ja kansainväliset ajankohtaiset ohjelmat
  • Moniammatillinen kuntoutus ja kuntoutustutkimus
  • Kuntoutuksen tutkimuksen tieteenalat ja tutkimussuuntaukset

Opintojakso on osa terveystieteiden aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• terveystieteet