Avoin yo, Lapsi- ja perhesosiaalityön perusteet, lv. 2020 - 2021

Opintojen laajuus
5 opintopistettä
Opetustapa
Etäopetus
Opintomaksu
75 Euroa

Tavoite

Opintojakson jälkeen opiskelijalla on perustiedot lapsi- ja perhesosiaalityön toimintaperiaatteista sekä lastensuojelua ohjaavista käsitteistä ja teorioista. Opiskelija tuntee lastensuojelun asiakasprosessin sekä hahmottaa lasten ja vanhempien aseman asiakkaina lastensuojelussa ja sosiaalihuollossa. Opiskelija tunnistaa lastensuojelutyöhön liittyviä eettisiä haasteita ja kykenee reflektoimaan niitä. Opiskelijalla on perusvalmiudet lasten ja vanhempien kohtaamiseen, oman asiantuntijuutensa arvioimiseen ja kehittämiseen. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on valmius tarkastella kriittisesti asiakkaan ja työntekijän asemaa palvelujärjestelmässä.

Koulutuksen sisältö

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Lapsi- ja perhesosiaalityöhön perehdytään lasten oikeuksien ja osallisuuden, perheen ja vanhemmuuden sekä taustalla olevien sosiaalisten ongelmien näkökulmista. Ne tarjoavat lähtökohdan lastensuojelun eettiseen ja ammatilliseen pohdintaan. Jaksolla tutustutaan lastensuojeluun ja perheiden tukemiseen ajankohtaisen tutkimustiedon pohjalta.

Lisätietoja

Opintojakso on osa sosiaalityön aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/sosiaalityo.

Avainsanat

  • sosiaalityö
  • sosiaaliala

Hakuneuvonta

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto / Opiskelijapalvelut

Käyntiosoite:
Alvar Aallon katu 9 (Ruusupuisto), 4. krs, ovi B4

Postiosoite:
PL 35
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Sähköposti: avoneuvo@avoin.jyu.fi
Puhelin: 040 576 7760
http://www.avoin.jyu.fi