Avoin yo, Museologian perusopinnot, lv. 2019-2020

Lähiopetus, Etäopetus

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija

• on selvillä museologian ja heritologian tutkimustraditiosta sekä oppiaineen nykypäivän ajankohtaisista kysymyksistä,
  • tuntee museoiden roolin, merkityksen ja toimintatavat kulttuurisina instituutioina ja yhteiskunnallisina toimijoina,
  • tunnistaa museologian teoreettisia näkökulmia ja niiden käytännön sovellutuksia ja
  • osaa soveltaa opintojen antamia tietoja ja taitoja käytännön työtehtävissä.

Museologian perusopinnot ovat museoammattiin pätevöittävät erikoisopinnot (Valtioneuvoston asetus museoista 22.12.2005/1192 1 §).

Voit ilmoittautua ja aloittaa opinnot milloin vain syksytä 2019 kesään 2020 sekä suorittaa ne suurimmaksi osaksi etäopiskellen.

Jyväskylän yliopiston museologia on oppiaine, jossa tarkastellaan yksilöiden ja yhteisöjen suhdetta ajallis-alueelliseen ympäristönsä. Museologiassa perehdytään erityisesti siihen, miten ihmiset ottavat sekä aineellisen että aineettoman ympäristönsä haltuun erilaisin keinoin: nimeämällä, määrittelemällä, suojelemalla, säilyttämällä ja muistelemalla. Museologisen tutkimuksen kohteina eivät ole pelkästään museot tai muut muistiorganisaatiot kuten arkistot tai kirjastot, vaan niiden taustalla vaikuttavat kulttuuriset tekijät kulttuuriperintö- ja muistiprosesseineen.

Perusopintoihin sisältyvät opintojaksot

• MSLP010 Johdanto museologiaan (5 op)
  • MSLP024 Kokoelmatyö (6 op)
  • MSLP030 Museo ja yleisö (6 op)
  • MSLP040 Työssäoppiminen I (8 op)

Tarkat tiedot museologian perusopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• museologia
  • museologian perusopinnot