Avoin yo, Neuropsykologia I: Kognitiivisen neurotieteen ja neuropsykologian perusteet, lv. 2019-2020

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee kognitiivisen psykologian ja neuropsykologian historiaa ja tutkimuskohdetta sekä niiden peruskäsitteistöä ja tutkimusmenetelmiä.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2019 kesään 2020 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Opintojaksossa tarkastellaan aistimiseen, havaitsemiseen, tarkkaavaisuuteen, oppimiseen ja muistiin liittyvien tiedonkäsittelytapahtumien rakennetta ja luonnetta. Opiskelijalle esitellään myös perustiedot hermoston rakenteesta ja kehityksestä sekä sen sähköisestä ja kemiallisesta toiminnasta. Lisäksi tarkastellaan miten hermosto säätää aisti‐ ja liikejärjestelmien toimintaa, unta, ravitsemusta, sukupuolisuutta, tunteita ja miten se tuottaa oppimisen ja muistamisen.

Opintojakso on osa psykologian perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• psykologia
  • kehityspsykologia