Avoin yo, S2-opetukseen tutustuminen, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tuntee eri koulutusasteiden S2-pedagogiikkaa ja -opetusjärjestelyjä
  • näkee kielikoulutuksen jatkumona ja tunnistaa nivelvaiheiden haasteet
  • osaa seurata ja arvioida opetussuunnitelmien toteutumista käytännön opetustyössä
  • ymmärtää opettajan roolin oppimisen tukijana
  • osaa jäsentää oppimisen kannalta keskeisiä tilanteita ja prosesseja sekä palautekäytänteitä
  • osaa tarkastella ja vertailla erilaisia koulutusjärjestelyjä ja pedagogisia ratkaisuja useista näkökulmista (esim. kieli- ja oppimiskäsitykset, eri oppimisympäristöt, oppimateriaalit, työskentelyn ja eriyttämisen tavat, luokkahuonevuorovaikutus, oppijan roolit)

Opintojaksolla opiskelija tutustuu kolmeen erityyppiseen suomi toisena kielenä -opetuksen ympäristöön, seuraa ja havainnoi näissä opetusta (ja mahdollisesti itse opettaa) sekä pohtii ja analysoi havaintojaan pedagogisen ja tieteellisen kirjallisuuden pohjalta.

Opintojakso on osa suomi toisena ja vieraana kielenä -aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomi toisena ja vieraana kielenä -aineopinnot
  • suomi toisena kielenä
  • suomi vieraana kielenä