Avoin yo, Sosiaalityön johdanto, lv. 2020 - 2021

Opintojen laajuus
5 opintopistettä
Opetustapa
Etäopetus
Opintomaksu
75 Euroa

Tavoite

Opiskelija osaa jäsentää sosiaalityötä yhteiskuntatieteellisenä tieteenalana, oppiaineena, liikkeenä ja käytäntönä. Opiskelija ymmärtää pääpiirteissään sosiaalityön historiallista kehitystä. Hän tuntee sosiaalityön keskeisiä teorioita, käsitteitä, menetelmiä, ammatillista etiikkaa, toimintaympäristöjä sekä tutkimusteemoja. Hän osaa hahmottaa sosiaalityön paikkaa ja tehtäviä kansallisessa ja kansainvälisessä kontekstissa. Opiskelija osaa hahmottaa sosiaalityön suhdetta muihin yhteiskuntatieteisiin.

Koulutuksen sisältö

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen etäopiskellen. 

Opintojakso sisältää johdannon sosiaalityön historialliseen kehitykseen sekä ajankohtaisiin keskusteluihin ja tutkimukseen. Opintojaksolla tarkastellaan sosiaalityön keskeisiä teoriaperinteitä ja nykysuuntauksia sekä sosiaalityöhön kytkeytyviä yhteiskunnallisia haasteita. Lisäksi opintojaksolla käsitellään sosiaalityön erityispiirteitä ja suhdetta muihin yhteiskuntatietieteisiin.

Lisätietoja

Opintojakso on osa sosiaalityön perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/sosiaalityo.

Avainsanat

  • sosiaalityö

Hakuneuvonta

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto / Opiskelijapalvelut

Käyntiosoite:
Alvar Aallon katu 9 (Ruusupuisto), 4. krs, ovi B4

Postiosoite:
PL 35
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Sähköposti: avoneuvo@avoin.jyu.fi
Puhelin: 040 576 7760
http://www.avoin.jyu.fi