Avoin yo, Suomen kielen ilmiöt opetuksessa, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• ymmärtää suomen kielen ilmiöitä toisen kielen oppimisen ja opettamisen kannalta
  • osaa tarkastella kielenoppimista erilaisissa monimuotoisissa ja monikielisissä oppimisympäristöissä niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin
  • osaa analysoida oppimistehtäviä eri näkökulmista
  • osaa laatia kielenoppimista tukevia oppimateriaaleja ja arvioida niiden soveltuvuutta erilaisiin oppimistilanteisiin ja erilaisille oppijoille
  • pystyy soveltamaan monikielitietoista, käyttöpohjaista ja sosiokulttuurista näkökulmaa opetustyössään.

Opintojaksolla tarkastellaan suomen kielen ilmiöitä toisen kielen oppimisen ja opettamisen eri näkökulmista. Jaksolla analysoidaan ja laaditaan erilaisiin tarkoituksiin ja erilaisille oppijoille soveltuvia oppimateriaaleja. Kielenoppimista lähestytään kielitietoisesta, käyttöpohjaisesta ja sosiokulttuurisesta näkökulmasta.

Opintojakso on osa suomi toisena ja vieraana kielenä -aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomi toisena ja vieraana kielenä -aineopinnot
  • suomi toisena kielenä
  • suomi vieraana kielenä